Η νέα ταινία με τον Ράσελ Κρόου «Ο Εξορκισμός», από σήμερα στους κινηματογράφους 

Η ταινία «Ο Εξορκισμός» (με αρχικό τίτλο στα αγγλικά: “The Exorcism”), κάνει πρεμιέρα σήμερα 20 Ιουνίου 2024, στους κινηματογράφους.

Με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, στην ταινία συμμετέχουν ακόμα οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Χλόι Μπέιλι, Άνταμ Γκολντμεπργκ και Ντέιβιντ Χάιντ Πίρς. Σε παραγωγή από τον παραγωγό των ταινιών «Halloween» και τον δημιουργό των ταινιών «Scream», η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Τζόσουα Τζον Μίλερ, ανήκει στο είδος του Τρόμου και έχει διάρκεια 93 λεπτά.

Η επίσημη περίληψή της είναι η εξής: “O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί ως o Άντονι Μίλερ, ένας παρηκμασμένος ηθοποιός που παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες. Όταν αρχίζει να καταρρέει στη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας υπερφυσικού τρόμου, η αποξενωμένη κόρη του, Λι (Ράιαν Σίμπκινς), αναρωτιέται αν ξανακυλάει στους παλιούς εθισμούς του ή αν συμβαίνει κάτι πιο απειλητικό.”

Τον Οκτώβριο του 2019, ανακοινώθηκε ότι ο Ράσελ Κρόου εντάχθηκε στο καστ μιας ταινίας με τίτλο “The Georgetown Project”, με τον M. A. Fortin και τον Joshua John Miller να σκηνοθετούν από ένα σενάριο που έγραψαν. Η Miramax ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας. Τα γυρίσματα καθυστέρησαν λόγω του COVID-19 και δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι το 2023 στις περιοχές της Νέας Υόρκης, το Λος Άντζελες και την Αυστραλία. Ωστόσο τα αρχικά γυρίσματα ξεκίνησαν στη Νότια Καρολίνα τον Νοέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Η μετα-παραγωγή δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2024, ενώ τον Απρίλιο του 2024, η ταινία πλέον μετονομάστηκε σε “The Exorcism” και προωθείται με αυτόν τον τίτλο στη διεθνή αγορά.

Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).