Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival 2024

Το Taste of Loutraki 2024, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή και εντάσσοντας τις ημερομηνίες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στα προγράμματα τουριστικών πακέτων αλλά και μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Από 31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου, επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, εμπνεύστηκαν μενού με βάση τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας και τα προσέφεραν για αυτό το τριήμερο στο τοπικό κοινό και στους επισκέπτες, που είχαν ακόμη ένα λόγο να απολαύσουν την απόδρασή τους στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων.
Παράλληλα, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι τουρισμού – γαστρονομίας και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του οποίου, κορυφαίοι σεφ, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, sommelier λαδιού και οίνου καθώς και επιχειρήσεις κορινθιακών προϊόντων ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν την πλούσια γαστρονομική ταυτότητα και τα προϊόντα της Κορινθιακής γης!

Στο πλαίσιο του Taste of Loutraki 2024, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης, διοργανώθηκε Ανοικτή Εκδήλωση Γαστρονομίας στην παραλία Λουτρακίου.
Πρωταγωνιστές οι παραγωγοί εκλεκτών Κορινθιακών προϊόντων, chef εγνωσμένης αξίας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κορίνθου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν live συνταγές, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, από τον Head Chef Κωνσταντίνο Βασάλο, τον Executive chef Παναγιώτη Διαμαντόπουλο από το εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ, τον chef Δημήτρη Φαρμάκη από το εστιατόριο EZ YHN, τον Σπύρο Καρβούνη από το εστιατόριο ΒΑΡΚΑΛΑΣ, καθώς και τον bartender, Nίκο Λάλο του Anassa The bar, ο οποίος δημιούργησε ειδικά για την βραδιά cocktail με πρώτη ύλη τα Λουτρακιώτικα λουκούμια.

Επίσης στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίδειξη κατασκευής τραχανώτου από την ομάδα του Experience Perachora, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες υπό τους ήχους των μουσικών Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη. Παρουσιαστής ήταν ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.