Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη βραβεύθηκε με το Greek Demographic Award 2024

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη βραβεύθηκε στην πρώτη εκδήλωση του θεσμού Greek
Demographic Awards 2024 by HOPEgenesis που πραγματοποιήθηκε στον Θόλο του Κέντρου
Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
H βράβευση αφορούσε το πρόγραμμα «Με Όχημα την Ελπίδα» μέσω του οποίου 27 άνθρωποι έχουν έρθει στη ζωή στην Αλόννησο από το 2019 όπου ο Όμιλος Επιχειρήσεων
Σαρακάκη υιοθέτησε το νησί σε μία προσπάθεια να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του ολοένα διογκούμενου δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τα τελευταία χρόνια στην Αλόννησο διαπιστώνεται ένα αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων ενώ τα πιο πρόσφατα στοιχεία της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά καθώς το 2022 καταγράφηκαν 9.425, δηλαδή 11%, λιγότερες γεννήσεις από την προηγούμενη χρονιά.
Με την υιοθεσία της Αλοννήσου, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει αναλάβει την κάλυψη όλων των εξόδων παρακολούθησης της εγκυμοσύνης του συνόλου των εγκύων γυναικών του νησιού, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και τοκετού καθώς και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους προσφέροντας ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν. Παράλληλα, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, ο Όμιλος βοηθά στο να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες.
Το βραβείο της HOPEgenesis για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, παρέλαβε η Μαρία Ξυτάκη, Group Corporate Affairs and Communications Manager, από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της HOPEgenesis, Στέφανο Χανδακά.