#pebbling: Το νέο trend στις σχέσεις μας

Μας αρέσει να ψάχνουμε τα trends του ΤikTok και να βρίσκουμε ό,τι μας κάνει εντύπωση! Αυτή τη φορά, λοιπόν, πέσαμε πάνω σε ένα ενδιαφέρον trend που αφορά τις ερωτικές μας σχέσεις. Έχετε ακούσει για το #pebbling;

Σε αυτό το trend οι… influencers είναι οι πιγκουίνοι. Ξέρατε ότι οι πιγκουίνοι είναι συγκινητικά ρομαντικοί και δείχνουν αγάπη και τρυφερότητα στο ταίρι τους με υπέροχους τρόπους; Το “σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι” δεν είναι τελικά μια τυχαία φράση… έχει βαθύ νόημα.

Κάντο σαν πιγκουίνος!

Σκεφτείτε έναν ερωτευμένο πιγκουίνο… Τι κάνει; Στόχος του είναι να καταφέρει να δείξει στην αγαπημένη του τι νιώθει γι’ αυτήν για να γίνουν ζευγάρι. Πώς; Της προσφέρει ένα συμβολικό δωράκι, ένα πετραδάκι (pebble), εξού και η τάση ονομάζεται pebbling. Αν αναρωτιέστε γιατί το πετραδάκι θεωρείται για τους πιγκουίνους συμβολικό δώρο, η απάντηση είναι ότι για να φτιάξουν τις φωλιές τους αυτά τα τόσο χαριτωμένα και ρομαντικά πλάσματα χρησιμοποιούν πέτρες. Οπότε με αυτή την κίνηση ο πιγκουίνος εκφράζει την επιθυμία του να γίνουν ζευγάρι. Όταν στη σύσκεψη που είχαμε στο γραφείο έγινε λόγος για αυτόν τον συμβολισμό, μία συνάδελφος είπε ότι αντίστοιχα ένας άνθρωπος θα μπορούσε να προσφέρει ως συμβολικό δώρο στο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει ένα… τούβλο. Κρατήστε αυτή την πρωτότυπη ιδέα μόνο ως αστείο, γιατί αλλιώς η απόρριψη είναι μάλλον δεδομένη!

Μην προσπερνάτε όμως γενικότερα τα συμβολικά δώρα, καθώς πραγματικά έχουν αξία και δείχνουν το πραγματικό, γνήσιο ενδιαφέρον. Επίσης, δείχνει ότι αφιερώσαμε χρόνο για να επιλέξουμε κάτι που έχει ένα βαθύτερο νόημα και δείχνει επιπλέον την πρόθεσή μας για ουσιαστική και όχι επιφανειακή σύνδεση. Ένα μικρό δώρο που έχει πίσω του σκέψη και νοιάξιμο έχει impact στο πρόσωπου που το λαμβάνει, δεν είναι κάτι που το προσπερνά εύκολα. Δίνουμε, λοιπόν, σημασία στη σκέψη και όχι στο κόστος.

Did you know?

Οι πιγκουίνοι μένουν πιστοί στο ταίρι τους μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο ούτε ανήκει στα fake news με στόχο τον εντυπωσιασμό. Ειδικότερα, έχει γίνει 30ετής έρευνα στους “πιγκουίνους του Μαγγελάνου”, και οι ερευνητές έφεραν στο φως μια από τις πιο ρομαντικές ιστορίες – όχι μόνο του ζωικού βασιλείου αλλά γενικότερα… Οι ερευνητές κατέγραψαν ένα ζευγάρι πιγκουίνων να είναι μαζί και ερωτευμένοι για διάστημα μεγαλύτερο των 16 ετών! Πάμε τώρα στη φωλιά και στα πετραδάκια που λέγαμε πριν… Οι πιγκουίνοι κάθε χρόνο επέστρεφαν στη φωλιά που είχε χτίσει το αρσενικό τότε που προσπαθούσε να δείξει τα αισθήματά του στο θηλυκό και να γίνουν ζευγάρι! Και η απόσταση που έκαναν προκειμένου να συναντηθούν στη φωλιά τους  ήταν περισσότερα από 300.000 χλμ! Και μόνο αυτό είναι απόδειξη μεγάλου έρωτα! Θα μπορούσαμε επίσης να επισημάνουμε ότι οι πιγκουίνοι κάνουν πολύ επιτυχημένες σχέσεις εξ αποστάσεως, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν καταφέρνουμε και τόσο καλά…

Οι πιγκουίνοι, όπως είπαμε, είναι μονογαμικοί και άκρως ρομαντικοί. Πάμε να δούμε τώρα και μερικά άλλα πλάσματα του πλανήτη που μπορούν να μας εμπνεύσουν χάρη στην αιώνια πίστη και αφοσίωση που δείχνουν στο ταίρι τους.

Το 3% με 5% των θηλαστικών θεωρούνται κοινωνικά μονογαμικά. Στα πτηνά το ποσοστό αγγίζει το 90%!

Κύκνοι, λύκοι και τρυγόνια

Οι κύκνοι είναι μονογαμικά όντα και δημιουργούν σχέσεις ζωής. Χαρακτηρίζονται από αφοσίωση και πίστη. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι σύμβολο πίστης η εικόνα δυο κύκνων που οι λαιμοί τους είναι “πλεγμένοι” και δημιουργείται σχήμα καρδιάς!

Οι λύκοι θεωρούνται από τα πιο πιστά και μονογαμικά πλάσματα. Δημιουργούν αγέλες που ουσιαστικά είναι οι οικογένειές τους, καθώς αποτελούνται από ένα θηλυκό, έναν αρσενικό και τους απογόνους τους.

Τα τρυγόνια παραμένουν με το ταίρι τους μια ζωή. Τα αρσενικά τρυγόνια φλερτάρουν τα θηλυκά με διάφορα… τελετουργικά όπως υποκλίσεις, φούσκωμα του στήθους τους, σφυρίγματα αλλά και κυκλικές κινήσεις στον αέρα!

Υπάρχουν κι άλλα μονογαμικά πλάσματα στο ζωικό βασίλειο. Σας δώσαμε απλώς μια γεύση και… τροφή για σκέψη!