Ελαφρύ και νόστιμο: Το μενού έχει πένες με λαχανικά

National “Eat Your Vegetables” Day σήμερα (17/6) και θα φτιάξουμε το πιο καλοκαιρινό πιάτο με λαχανικά!

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. πένες
150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ρίγανη
αλάτι & πιπέρι
κύμινο
1 φλ. ελαιόλαδο
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Πώς γίνεται:
– Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τη φέτα με το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
– Τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος ρυθμίζουμε το φούρνο να λειτουργεί με αέρα.
– Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο πυρέξ με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με βασιλικό.
– Κατά το σερβίρισμα γαρνίρουμε με έξτρα χοντροτριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε.

Tip:
Αντί για φέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας