National Egg Day σήμερα (3/6) και θα φτιάξουμε εύκολα Scotch Eggs.
Θα χρειαστούμε:
• 4 βρασμένα αβγά (μελάτα ή σφιχτά), καθαρισμένα
Για το μίγμα κιμά
• 250 γρ. κιμά χοιρινό
• 1 αβγό
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
• ρίγανη, δυόσμο, δεντρολίβανο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα
• αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα
• αλεύρι
• τρίμμα φρυγανιάς
• αβγό
Πώς γίνεται:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μίγμα κιμά, ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε τρία μπολ βάζουμε ξεχωριστά τα υλικά για το πανάρισμα: το αλεύρι, το αβγό ελεφρά χτυπημένο και το τρίμμα φρυγανιάς.
- Παίρνουμε μια χούφτα κιμά, το πατάμε να ανοίξει καλά επάνω σε λαδόκολλα και “τυλίγουμε” μέσα ένα βρασμένο αβγό κλείνοντας καλά τον κιμά για να μην έχει κενά.
- Πανάρουμε κάθε τυλιγμένο αβγό περνώντας το από τα τρία μπολ: πρώτα από το αλεύρι, μετά απο το χτυπημένο αβγό και τέλος από το τρίμμα φρυγανιάς.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα πολλά λάδια.
- Σερβίρουμε σκέτα ή με σαλάτα και απολαμβάνουμε!