Σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη

Έχουμε τονίσει πολλές φορές τα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία ή κατανάλωση πρωτεϊνών μέσα στη μέρα. Και ενώ πολλές φορές καταφέρνουμε να την εντάξουμε στο βασικό γεύμα της ημέρας (π.χ. μεσημεριανό), αγνοούμε τα υπόλοιπα μικρά γεύματα.

Είναι εύκολο να φάμε μπάρες δημητριακών ή τσιπς όταν το στομάχι μας παραπονιέται. Όμως, τα επεξεργασμένα σνακ που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας κάνουν να πεινάσετε περισσότερο.

Πιο έξυπνο είναι να επιλέγετε τρόφιμα και σνακ πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, καθώς θα σας δώσει ενέργεια, θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας και θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες είναι οι καλύτερες επιλογές για σνακ. Ο συνδυασμός φυτικών ινών και πρωτεϊνών με λίγη ή καθόλου ζάχαρη μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Βοηθά επίσης στη μείωση των διακυμάνσεων του σακχάρου στο αίμα. Η
πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων, των ξηρών καρπών, των δημητριακών ολικής αλέσεως, προσφέρει πρόσθετα διατροφικά οφέλη.

Πάμε να δούμε παραδείγματα τέτοιων σνακ σε μια καθημερινότητα:

– Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μούρα
– Φρούτα επιλογής με 1 χούφτα ξηρούς καρπούς
– Ρυζογκοφρέτες με χούμους ή cottage + λαχανικά
– Κράκερ με μοτσαρέλα + ντομάτα
– Φέτες μήλου ή μπανάνας με φιστικοβούτυρο
– Φρυγανιές με μαλακό τυρί + καπνιστό σολομό + αγγούρι
– Βραστό αυγό + λαχανικά επιλογής

Πολλές οι εναλλακτικές… η επιλογή δική σας!