Special Olympics Hellas: Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Παρέλαση αθλητών, προπονητών και συνοδών στην Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Πέντε μέρες Αθλητισμού και Ένταξης, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, αφιερώθηκαν στους καθιερωμένους πλέον Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024». Οι Αγώνες, που έλαβαν χώρα στο Sportcamp στο Λουτράκι, τελέστηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Τo Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Ypanema Seaside στην λίμνη Ηραίου με παρουσιάστρια τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Δημοσιογράφο, και τον αθλητή των Special Olympics, Άγι Διακόπουλο.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Special Olympics, Πρέσβυς ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μέσα από τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics μάς δίνεται η ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγωνιστικότητα και το θάρρος των αθλητών μας και να αναδείξουμε τις αξίες τους αθλητισμού. Στόχος μας, όπως πάντα, η εξέλιξη, η ενσωμάτωση και η ένταξή τους στους κόλπους της κοινωνίας. Μαζί μας αθλητές από Κύπρο, Ουγγαρία, Ουκρανία αλλά και από τα προπονητικά μας προγράμματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία
δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος με την αποκλειστική υποστήριξη του Μέγα Δωρητή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.