Tο ρόδι περιέχει μια ουσία που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλιστικές διαταραχές καθώς και να βελτιώσει τα προβλήματα μνήμης, σύμφωνα με την πειραματική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Alzheimer’s and Dementia.
Ειδικότερα, η ουρολιθίνη Α είναι ένα μεταβιοτικό που παράγεται από το μικροβίωμα του εντέρου και επηρεάζει τη μιτοχονδριακή λειτουργία. Εκτός από τα ρόδια, οι τροφές που περιέχουν τις πολυφαινόλες που απαιτούνται για την παραγωγή της ουρολιθίνης Α περιλαμβάνουν τις φράουλες και τα σμέουρα.
Είναι ωφέλιμο να καταναλώνουμε τρόφιμα με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, όπως είναι τα ρόδια, γιατί έτσι μειώνουμε τον σχηματισμό των ελεύθερων ριζών και προστατεύουμε τη μνήμη μας.