Blue Mind Theory και… τι λένε οι selfies για την υγεία σου

Το TikTok είναι πηγή έμπνευσης και η ομάδα του Say Yes to the Press δοκιμάζει πολλά tips και hacks. Ένα από τα τελευταία αγαπημένα μας hacks είναι το Blue Mind Theory. Γι’ αυτό θα μιλήσουμε σήμερα… και όχι μόνο!

Ας κάνουμε το μυαλό μας μπλε! Ας γεμίσουμε τις σκέψεις μας με νερό και ας αφεθούμε… Το Blue Mind Theory είναι ένα hack ευεξίας. Για πάμε! Φτάσαμε σε μια ωραία λίμνη, σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ή σε μια παραλία… όπου προτιμάει ο καθένας. Είμαστε όλοι κοντά στο νερό. Το βλέπουμε, το ακούμε, το νιώθουμε. Γαλήνη! Αυτό είναι η βάση της Blue Mind Theory. Τα μπλε τοπία και η έκθεση σε “μπλε χώρους” ωφελούν την υγεία μας – ψυχική και σωματική. Απλό αλλά αποδοτικό!

Ας μάθουμε περισσότερα

Η Blue Mind Theory αναπτύχθηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Blue Mind: The Surprising Science That Shows How Being Near, In, On, or Under Water Can Make You Happier, Healthier, More Connected, and Better at What You Do”, Wallace J. Nichols. Αναφέρεται στην ήπια διαλογιστική κατάσταση την οποία βιώνουμε όταν είμαστε κοντά στο νερό. Είτε κολυμπάμε, είτε περπατάμε στο νερό, είτε πλέουμε ή απλώς το κοιτάζουμε. Μπορεί να είναι η θάλασσα αλλά και μια πισίνα, οπουδήποτε υπάρχει το υδάτινο στοιχείο μας ωφελεί. Νιώθουμε ηρεμία αλλά και δέος. Επίσης, ικανοποίηση από τη ζωή μας.

Το νερό επηρεάζει την ευημερία μας

Η μπλε θεωρία διερευνά το πώς το νερό έχει επίδραση στην ευημερία μας και επικεντρώνεται  στο πώς η επαφή μας με το νερό συμβάλλει στην αποκατάσταση και στην ενίσχυση της ευημερίας και της υγείας μας μέσω της αισθητηριακής εμπειρίας που βιώνουμε καθώς συνεδόμαστε με τη φύση.

Ήξερες ότι…

Όταν κοιτάζουμε απλώς το νερό, το νευρικό σύστημα χαλαρώνει και παράγεται σεροτονίνη. Το στρες μας μειώνεται και περιορίζονται τα συμπτώματα του άγχους.

…Και αφού βουτήξαμε στην Blue Mind Theory, ας μιλήσουμε για selfie και υγεία. Ναι, αυτά τα δύο συνδέονται.

Ερευνητές στην Κίνα εξετάζουν το “ThermoFace”. Είναι κάτι σαν ένα high-tech checkup υγείας, το οποίο εξετάζει τα θερμικά μοτίβα στο πρόσωπό μας.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, μεγαλώνοντας τμήματα του προσώπου μας γίνονται πιο ψυχρά. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει γύρω στα 50 για τις γυναίκες και γύρω στα 60 για τους άνδρες. Το “ThermoFace” έβρισκε τη «θερμική ηλικία» των ανθρώπων. Επίσης, κατάφερνε να εντοπίσει σημάδια προβλημάτων υγείας, όπως η λιπώδης ηπατική νόσος, με ακρίβεια.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη ελέγχων υγείας, και μέσω αυτού θα έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε προβλήματα υγείας πριν επιδεινωθούν.