Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον κορυφαίο ευρωπαϊκό στόχο, ψηφίζοντας την αγαπημένη τους φωτογραφία που αποτυπώνει δράσεις για το κλίμα, οι οποίες έγιναν σε ένα σπίτι, σε κάποια κοινότητα ή σε μία πόλη. Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Συμφώνου για το Κλίμα, οι υποψηφιότητες στον οποίο μπορούσαν να υποβληθούν έως τις 28 Ιουνίου, έχει σκοπό να προβάλει τις τοπικές δράσεις για το κλίμα, να ευαισθητοποιήσει και να φέρει την αλλαγή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το European Climate Pact είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών, των κοινοτήτων και των οργανισμών στη δράση για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα επιδιώκει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και να κινητοποιήσει πολίτες και οργανώσεις ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν πρακτικές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προώθηση της πράσινης μετάβασης και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα, έχει προκριθεί στην τελική φάση ψηφοφορίας στην κατηγορία Βραβείο του Κοινού με τρεις συμμετοχές,  (αριθμ. 9, 15 και 28), τις οποίες μπορείτε και να ψηφίσετε εδώ, μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, στις 19:00. Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να λάβετε μέρος στην ψηφοφορία, επισκεφθείτε το European Climate Pact Photo Competition.