Αφράτες, χρυσοκάστανες και σπιτικές! Ετοιμάζονται σε 10 λεπτά και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 αβγό
1 κ.σ. ζάχαρη
Για τη σος κερασιού:
1 γιαούρτι στραγγιστό
6 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
τριμμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα
Πώς γίνεται:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να αποκτήσουμε έναν ωραίο, ομοιογενή χυλό χωρίς σβώλους.
Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τον χυλό. Μόλις οι τηγανίτες πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, τις γυρνάμε κι απ’ την άλλη. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει ο χυλός προσθέτοντας κάθε φορά λίγο λάδι (όταν βλέπουμε ότι τελειώνει).
Για τη σος κερασιού:
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μαρμελάδα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε τις τηγανίτες με τη σος και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένα μπισκότα.
Tip
Αυξομειώνουμε την αναλογία γιαουρτιού-μαρμελάδας ανάλογα με τα γούστα μας.
Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα μαρμελάδα κατά το σερβίρισμα.