La Rοche–Posay & ΑγκαλιάΖΩ_Kοινή δράση: δωρεάν έλεγχος σπίλων σε 4 ακριτικά νησιά_Υπό την Αιγίδα της Ε.Δ.Α.Ε

Στιγμιότυπο από δερματολογικό έλεγχο από την κα Χλωρίδου Χριστίνα – Δερματολόγο

Η La Roche-Posay, μένοντας πιστή στην αποστολή της να φροντίζει το δέρμα και να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων και πάντα σε συνεργασία με δερματολόγους, ενώνει για ακόμη μια χρονιά τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, υποστηρίζοντας τις δράσεις και την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος.

Στην Ελλάδα, οι ημέρες μερικής ή πλήρους ηλιοφάνειας αγγίζουν τις 336 το χρόνο. Γεγονός που τονώνει την ψυχολογία μας, όμως την ίδια στιγμή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του δέρματός μας. Τα νέα περιστατικά δερματικού καρκίνου αυξάνονται συνεχώς με κύρια αιτία τη χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου από την παιδική κιόλας ηλικία.
Στο πλαίσιο της δράσης της La Roche-Posay για την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, ταξίδεψε για ακόμη μια χρονιά μαζί με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Αγκαλιάζω, σε 4 ακριτικά νησιά της Ελλάδας με στόχο την παροχή δωρεάν ελέγχων των σπίλων αλλά και την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης. Πάντα υπό την αιγίδα της ΕΔΑΕ, εξετάστηκαν 443 κάτοικοι, σε Αμοργό, Κουφονήσι, Δονούσα και Σχοινούσα.
Πολύτιμη η εθελοντική συνεισφορά των δερματολόγων: Μαζιώτη Μαρία, Ασκοξυλάκη Θεανώ, Μαριτίνα Ρόππα, Θεοδόσης Αλέστας, Γεωργία Κοντέλια και Χλωρίδου Χριστίνα.