Μέσα από τη λάσπη

Σ’ αυτή την ιστορία, που διαδραματίζεται σε Νέα Υόρκη, Ελλάδα και Λατινική Αμερική και κρατάει πάνω από μισό αιώνα, η μοίρα ποδηγετεί τις ζωές των ηρώων, κι ας πιστεύουν εκείνοι πως καθορίζουν οι ίδιοι τις τύχες τους. Άνθρωποι από διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης, που η μοίρα ξεχωρίζει και μπλέκει στο παιχνίδι της, τους παίζει σαν τις μαριονέτες και τους οδηγεί μέσα από συμπληγάδες, ίντριγκες και πλεκτάνες σ’ ένα ασίγαστο μίσος και δίψα για εκδίκηση. Ήρωες που, καταπώς κρίνει εκείνη, άλλους τους ρίχνει από τα πούπουλα στη λάσπη και άλλους τους ανασύρει από τον βούρκο και τους ανεβάζει στα σύννεφα, μέσα από συμπτώσεις που, ενώ αγγίζουν τα όρια του μεταφυσικού, είναι έργα ανθρώπων.

Κλέφτες και αστυνόμοι, νόμιμοι και παράνομοι, ένοχοι και αθώοι, μπλεγμένοι όλοι σε ένα εγκληματικό κουβάρι, που δύσκολα ξεχωρίζεις τον ρόλο του καθενός, ώσπου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Γιάννης Πανάς και Βασίλης Μπάρμπας, δύο τυχοδιώκτες με διαφορά εικοσαετίας, που αναρριχήθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη από εντελώς διαφορετικούς κόσμους, μα που τα πλοκάμια τούς έμπλεξαν σ’ έναν ανηλεή πόλεμο, σπέρνοντας αδιακρίτως τον θάνατο.

Αριστέα, Δημοσθένης και Ισαβέλλα, τρία παιδιά που γεννήθηκαν την ίδια μέρα και τα οποία έμελλε να δημιουργήσουν μεγάλους πονοκεφάλους στους δύο πρώτους, στις αστυνομικές αρχές, αλλά και μεταξύ τους.