Τα πρώτα καλλιστεία για AI-influencers και οι… ξενύχτηδες

Καλλιστεία σαν αυτά δεν είχαμε ξαναδεί… Είναι η πρώτη φορά που διεξήχθη διαγωνισμός ομορφιάς όπου οι διαγωνιζόμενες… δεν υπάρχουν!

Τα Fanvue World AI Creator Awards ξεκίνησαν με στόχο να δημιουργηθεί ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς για τη βιομηχανία AI influencer. Νικήτρια αναδείχθηκε η η Kenza Laylie από το Μαρόκο, που είναι φυσικά δημιούργημα της ΑΙ.

Κριτήρια ήταν οι ρεαλιστικές εμφανίσεις και η τεχνολογική τους ικανότητα, καθώς και η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Kenza, το ψηφιακό μοντέλο

Η “influencer” Kenza Laylie αναδείχθηκε η νικήτρια των βραβείων Fanvue World AI Creator Awards. Η νίκη της είναι πολύ σημαντική αν σκεφτούμε ότι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό άλλες 1.500 γυναίκες – δημιουργήματα της ΑΙ. Το έπαθλο ήταν 13.000 δολάρια.

Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την προηγμένη τεχνολογία πίσω από την Kenza αλλά και από την… προσωπικότητά της! Το βραβείο βέβαια πήγε στον δημιουργό της, που θα συνεχίσει δυναμικά να προωθεί την ΑΙ τεχνολογία.

Lalina και Olivia C: Εντυπωσίασαν και κέρδισαν

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Lalina, της οποίας ο Instagram λογαριασμός προσφέρει “αριστοκρατικά vibes” στους 93.000 ακόλουθούς της. Ακολούθησε η Olivia C από την Πορτογαλία που είναι ταξιδιωτική influencer τεχνητής νοημοσύνης!

Μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης: Ανερχόμενη βιομηχανία;

Σύμφωνα με τη Fanvue, η αξία της βιομηχανίας αυτής θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισ. λίρες μέχρι το τέλος του έτους με δημιουργούς να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο! Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μοντέλα που δημιουργήθηκαν από την ΑΙ και χρεώνουν για ένα post 1.000 $; Και που είμαστε ακόμα…

Aφήνουμε όμως τώρα την ΑΙ μόδα και πάμε στα ξενύχτια ή καλύτερα στους ξενύχτηδες για του οποίους τα νέα είναι καλά.

Έρευνα σε 26.000 άτομα έδειξε ότι όσοι συνηθίζουν να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά είχαν καλύτερη βαθμολογία σε τεστ νοημοσύνης, συλλογισμού και μνήμης. Το περιμένατε;

Μήπως ήρθε η ώρα αναθεωρήσουμε όσα πιστεύαμε για τους ξενύχτηδες; Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα το να μένουμε ξύπνιοι μέχρι αργά θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για την εγκεφαλική μας λειτουργία. Όπως προέκυψε, οι άνθρωποι που προτιμάνε να κοιμούνται πολύ αργά, θα μπορούσαν να είναι πιο οξυδερκείς από εκείνους που πέφτουν για ύπνο νωρίς.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από τη μελέτη UK Biobank για περισσότερους από 26.000 ανθρώπους. Μετά εξέτασαν πώς η διάρκεια, η ποιότητα και ο χρονοτύπος του ύπνου των συμμετεχόντων επηρέαζαν τις εγκεφαλικές επιδόσεις. Μάλιστα πολλοί δημιουργικοί τύποι όπως οι καλλιτέχνες ξέρουμε ότι συχνά κοιμούνται πολύ αργά.

Η διάρκεια έχει σημασία!

Μπορεί να μην έχει μεγάλη σημασία το πότε αλλά το πόσο κοιμάσαι. Η μελέτη έδειξε ότι η διάρκεια του ύπνου είναι σημαντική για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ειδικότερα, όσοι κοιμούνται μεταξύ επτά και εννέα ωρών κάθε βράδυ έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ.

Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε όσο χρειαζόμαστε, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Έτσι θα διατηρούμε τον εγκέφαλό μας υγιή και σε εγρήγορση.

Ο καθηγητής Daqing Ma, συν-επικεφαλής της μελέτης, είπε χαρακτηριστικά: “Διαπιστώσαμε ότι η διάρκεια του ύπνου έχει άμεση επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου και πιστεύουμε ότι η προληπτική διαχείριση των προτύπων ύπνου είναι πραγματικά σημαντική για την ενίσχυση και τη διαφύλαξη του τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου μας”.

Από την άλλη…

Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν με επιφυλακτικότητα τα ευρήματα της έρευνας. Η Jacqui Hanley, επικεφαλής της χρηματοδότησης της έρευνας στο Alzheimer’s Research UK λέει ότι χωρίς λεπτομερή εικόνα του τι συμβαίνει στον εγκέφαλο, δεν γνωρίζουμε αν το να είσαι «πρωινός» ή «βραδινός» άνθρωπος επηρεάζει τη μνήμη και τη σκέψη.