Ποια είναι η καλύτερη “ασπίδα” κατά της γήρανσης

Μας αρέσουν πολύ, μας ανανεώνουν, εμπλουτίζουν τον κόσμο μας! Και κάτι ακόμα: Μας βοηθάνε να διατηρήσουμε τη νεότητά μας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα ταξίδια είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας!

Είναι εντυπωσιακό ότι για πρώτη φορά, στο πλαίσιο μιας διεπιστημονικής μελέτης εφαρμόστηκε η θεωρία της εντροπίας στον τουρισμό, και οι ερευνητές από το Edith Cowan University κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ταξίδια θα μπορούσαν να έχουν θετικά οφέλη για την υγεία και την ευημερία μας. Ένα από αυτά είναι η επιβράδυνση της εμφάνισης της γήρανσης.

Σύμφωνα με την προοπτική της εντροπίας, ο τουρισμός θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές εντροπίας. Ειδικότερα, οι θετικές εμπειρίες μπορεί να μετριάσουν την αύξηση της εντροπίας και να λειτουργήσουν θετικά για την υγεία μας γενικότερα, ενώ οι αρνητικές εμπειρίες μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση της εντροπίας και έτσι να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Ταξιδέψτε για να μην γεράσετε!

Εντάξει, ο τίτλος είναι υπερβολικός… αλλά η αλήθεια είναι πως ναι, η γήρανση μπορεί να επιβραδυνθεί και στην πραγματικότητα πάντα να είμαστε νεότεροι από την ηλικία μας, ενεργοί και διψασμένοι για ταξίδια και νέες περιπέτειες! Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η γήρανση, ως διαδικασία, είναι μη αναστρέψιμη. Αν και δεν μπορεί να σταματήσει, μπορεί να επιβραδυνθεί». Οι ωραίες και τόσο ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες είναι ικανές να βελτιώσουν την ευεξία μας! Σκεφτείτε πόσα θετικά έχει το να ταξιδεύουμε: μαθαίνουμε για νέους πολιτισμούς, βλέπουμε συνεχώς νέες εικόνες, κάνουμε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν και γνωρίζουμε νέους ανθρώπους. Ο συναισθηματικός μας κόσμος γίνεται πιο πλούσιος και βάζουμε συνεχώς νέους ταξιδιωτικούς στόχους! Γιατί να σταματήσουμε να νιώθουμε νέοι;