Tips για να ξεπεράσουμε τη μελαγχολία του Σεπτέμβρη

Cup, books, blanket and maple orange leaf on the street. Side view

Για πολλούς η περίοδος που διανύουμε είναι μελαγχολική. Είναι το καλοκαίρι που έφυγε, οι υποχρεώσεις που δεν αναβάλλονται… άλλο; Ό,τι κι αν είναι, το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου που αξίζει να απολαύσουμε, ξεπερνώντας τη μελαγχολία μας.

– Το φθινόπωρο σηματοδοτεί την αρχή της σεζόν… Μπορούμε, λοιπόν, να βάλουμε νέους στόχους, να το δούμε σαν μια καινούργια αρχή! Τώρα ξεκινάμε, ας είμαστε δημιουργικοί κι ας θέσουμε τις βάσεις για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε οραματιστεί.

– Η φύση αυτή την εποχή είναι πανέμορφη! Τα κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα είναι μαγικά και βέβαια ακόμα δεν κάνει κρύο. Αυτή τη μεταβατική εποχή ας μην κλειστούμε μέσα… Το φως μας κάνει καλό! Ας βγούμε έξω, ας κάνουμε δραστηριότητες, ας βρεθούμε με φίλους.

– Όχι αμέσως στα πολύ βαθιά! Εντάξει, είπαμε ότι ξεκινάμε τη σεζόν, αλλά αν δεν φροντίσουμε ώστε να είμαστε καλά και απλώς προσπαθούμε συνεχώς να τα κάνουμε όλα τώρα, πέφτουμε στην παγίδα που βάλαμε στον εαυτό μας! Αγχωνόμαστε υπερβολικά, αγχώνουμε και τους γύρω μας και απογοητευόμαστε γιατί δεν τα καταφέρνουμε όλα… Βήμα βήμα πας προς την επιτυχία! Παίρνουμε ανάσα και συνεχίζουμε αλλά πάντα βρίσκουμε χρόνο για εμάς.