Το “μυστικό” της μακροζωίας βρίσκεται σε μια απλή κίνηση!

Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο και να μεγαλώσετε όμορφα, μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμα των Κινέζων, που εδώ και χίλια χρόνια εφαρμόζουν καθημερινά μια ενεργητική άσκηση των χεριών.

Η εν λόγω άσκηση λέγεται Shuai Shou Gong και σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Plos One, η οποία ειδικότερα εστίασε σε 56 γυναίκες ηλικίας από 60 και 80 ετών, χαρίζει μεγάλη κινητικότητα, αλλά και ευεξία. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μια ομάδα ακολούθησε 40λεπτες προπονήσεις Shuai Shou Gong, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν ακολούθησε κάποια ρουτίνα άσκησης.

Όσες ακολούθησαν τη συγκεκριμένη άσκηση για τρεις φορές την εβδομάδα επί δύο μήνες, άρχισαν να περπατούν πιο γρήγορα, η στάση του σώματός τους βελτιώθηκε αισθητά, όπως και η ευλυγισία, ενώ εκτελούσαν ευκολότερα καθημερινές εργασίες.

Πώς θα κάνετε την άσκηση 

  • Σταθείτε σε όρθια θέση και κουνήστε τα χέρια σας πίσω και στη συνέχεια προς τα εμπρός, στο ύψος των ώμων για τέσσερις φορές.
  • Στην πέμπτη ταλάντωση, λυγίστε τα γόνατα δύο φορές – μία φορά όταν φέρνετε τα χέρια σας προς τα πίσω και άλλη μία όταν τα φέρνετε προς τα εμπρός.

Με την κάμψη των γονάτων, ενισχύονται οι μύες στους γοφούς και τους μηρούς, ενώ αντίστοιχα η κίνηση στα χέρια διεγείρει τα νεύρα, τους τένοντες και τους μύες γύρω από τον ώμο.