TRANSFORMERS ONE: Από σήμερα στους κινηματογράφους 

Το TRANSFORMERS ONE είναι η πρώτη πλήρως cg-animated ταινία του franchise, η οποία, σύμφωνα με την επίσημη περίληψή της, μας αφηγείται την άγνωστη ιστορία των Optimus Prime και Megatron.
Η ταινία μας πάει πίσω, πριν γίνουν ορκισμένοι εχθροί, όπου οι δυο τους ήταν φίλοι, δεμένοι σαν αδέρφια, με τις επιλογές τους να αλλάζουν τη μοίρα του πλανήτη Cybertron για πάντα.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Josh Cooley, με τις φωνές των: Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Keegan-Michael Key, Scarlett Johansson. Κυκλοφορεί επίσης με ελληνική μεταγλώττιση όπου ακούγονται οι: Κώστας Αποστολίδης, Γιώργος Μαντάς, Μυρτώ Ναούμ, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Κώστας Τερζάκης, Θοδωρής Αθανασίου, Τάκης Σακελλαρίου, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Μαριλένα Λιακοπούλου, Τάσος Νταπαντάς, Κωνσταντίνος Στελλούδης.

Μετά την κυκλοφορία του Transformers: Age of Extinction το 2014, η Paramount Pictures ανέθεσε στον Akiva Goldsman τον Μάρτιο του 2015 να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη του franchise ταινιών Michael Bay, τον εκτελεστικό παραγωγό Steven Spielberg και τον παραγωγό Lorenzo di Bonaventuraw για να σκεφτούν από κοινού ιδέες για μελλοντικές ταινίες Transformers. Σύμφωνα με τον Goldsman, η συγγραφική ομάδα θα καλούνταν να εξετάσει διάφορα μέσα του Transformers που δημιουργήθηκαν από τη Hasbro για έμπνευση. Εάν έβρισκαν κάποιο που τους ενδιέφερε, θα μπορούσαν να υποβάλουν ένα treatment, το οποία στη συνέχεια θα αναπτυσσόταν περαιτέρω από ολόκληρη την ομάδα.
Στα τέλη Μαΐου, η ομάδα των Andrew Barrer και Gabriel Ferrari υπέγραψαν ως συγγραφείς.
Σύμφωνα με το Deadline Hollywood, μια από τις ιδέες του writers room είχε τον working title Transformers One και θα χρησίμευε ως πρίκουελ κινουμένων σχεδίων με μια μάχη μεταξύ των Autobot–Decepticon στο Cybertron.
Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).