Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ: Από σήμερα στους κινηματογράφους 

Σε σκηνοθεσία Brad Anderson, με τους Joel Kinnaman, Mark Strong, Sandra Mae Frank, Mekhi Phifer, η ταινία “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” (τίτλος στα αγγλικά: The Silent Hour), ακολουθεί έναν αστυνομικό ντετέκτιβ με προβλήματα ακοής, που εργάζεται ως διερμηνέας για το τμήμα και πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών που προσπαθούν να εξοντώσουν μία κωφή μάρτυρα φόνου σε μια πολυκατοικία. Ο Φρανκ Σο είναι ένας ντετέκτιβ από τη Βοστώνη που, μετά από ένα ατύχημα στην υπηρεσία, χάνει την ακοή του. Απογοητευμένος από τη νέα του ζωή, ο Φρανκ σκέφτεται να φύγει από την αστυνομία, αλλά ο συνέταιρός του, Νταγκ τον πείθει να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να είναι σπουδαίος αστυνομικός. Με τον νέο του ρόλο ως διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για το τμήμα, ο Φρανκ έχει τώρα καθήκον να προστατεύσει την Άβα, μια κωφή γυναίκα μάρτυρα διπλού φόνου.

Η “ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” κάνει πρεμιέρα σήμερα 10 Οκτωβρίου 2024 στους κινηματογράφους.
Τον Οκτώβριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο Kinnaman εντάχθηκε στο καστ της ταινίας, ενώ τον Νοέμβριο του 2022, ακολούθησε η ανακοίνωση ότι ο Strong θα είναι ακόμα μέρος της. Τελευταίες προσθήκες έγιναν τον Ιανουάριο του 2023, με την ανακοίνωση για τη συμμετοχή των Sandra Mae Frank και Mekhi Phifer.
Τον Φεβρουάριο του 2024, ανακοινώθηκε ότι η Republic Pictures απέκτησε τα δικαιώματα διανομής συνδρομητικής τηλεόρασης στη Βόρεια Αμερική και την Ασία για την ταινία, η οποία γυρίστηκε στη Μάλτα και το Τορόντο το 2023.

Τον Απρίλιο του 2024, ανακοινώθηκε ότι ορισμένες σκηνές επρόκειτο να γυριστούν στο Downtown Kitchener του Οντάριο.

Πηγές

Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).