Επτά ελληνικά πιάτα ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου σύμφωνα με το Taste Atlas

Επτά ελληνικά πιάτα κατατάσσονται μεταξύ των 100 καλύτερων συνταγών στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas, το οποίο αξιολόγησε πάνω από 10.000 γεύσεις για να αναδείξει τις πλέον εξαιρετικές.

Η λίστα περιλαμβάνει τα εξής ελληνικά πιάτα: Ντάκος στην 17η θέση, Παϊδάκια στην 27η, Γιουβέτσι στην 64η, Γύρος στην 69η, Κοκορέτσι στην 79η, Κλέφτικο στην 90η και Σουβλάκι στην 95η θέση. Αυτές οι λιχουδιές αποδεικνύουν τη δύναμη της ελληνικής κουζίνας και της γεύσης στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Στην ιστοσελίδα του Taste Atlas, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τις αυθεντικές συνταγές για να δοκιμάσουν αυτές τις γεύσεις στο σπίτι. Για τα παϊδάκια, αναφέρεται ότι συνδυάζονται υπέροχα με πατάτες, σαλάτες και δροσιστικό τζατζίκι. Το γιουβέτσι πήρε το όνομά του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη, που χρησιμοποιούνταν για το ψήσιμο του φαγητού, ενώ ο γύρος, που έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη, είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή street food.

Το κλέφτικο πήρε την ονομασία του από τους κλέφτες της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίοι το ψήναν κάτω από τη γη για να κρύψουν τη μυρωδιά από τους εχθρούς. Σήμερα, το κλέφτικο συνδυάζεται τέλεια με κόκκινο κρασί. Όσο για το σουβλάκι, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Λιβαδειά το 1951, παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά εδέσματα, ενώ το κοντοσούβλι, που αποτελείται από μεγάλες μπουκιές κρέατος, κρεμμύδια και πιπεριές, κατατάσσεται επίσης στην ίδια κατηγορία.