Kαλαμάρι σχάρας με σαλάτα ψητής πιπεριάς

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

2 καλαμάρια των 400-500 γρ. το καθένα καθαρισμένα
ελαιόλαδο
ανθός αλατιού σε νιφάδες

Για τη συνοδευτική σαλάτα:
2 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες ελιές
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη κάππαρη
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
ανθός αλατιού σε νιφάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, αφαιρέστε τα κοτσανάκια και τα σποράκια από τις πιπεριές και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα ταψί, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 180οC για 20 λεπτά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις ελιές, την κάππαρη, τον μαϊντανό, λίγο ανθό αλατιού, το μπαλσάμικο και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν ψηθούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, ρίξτε τα στο μπολ με αυτό το μείγμα και ανακατέψτε τα. Αλείψτε με ελαιόλαδο τα καλαμάρια. Βάλτε στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο να ζεσταθεί καλά και ψήστε τα καλαμάρια 6-7 λεπτά, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Αλατίστε με ανθό αλατιού και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Συνοδεύστε τα με τη σαλάτα ψητής πιπεριάς.

Από το βιβλίο Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο του Βαγγέλη Δρίσκα (Eκδ. Πατάκη)