Σαββατοκύριακο έρχεται! Τι θα λέγατε για μια vegan γαλατόπιτα! Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που σας προτείνουμε και δεν θα χάσετε!
Θα χρειαστείτε:
7 φρέσκα φύλλα Βυρητού
200 γρ. φυτικό έλαιο για το άλλειμα των φύλλων
1 λίτρο φυτικό γάλα
200 γρ ζάχαρη ή φρουκτόζη
150 γρ κρέμα αραβοσίτου
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
και το ξύσμα του.
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή άρωμα βανιλίνης(1 στικάκι)
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
Πώς γίνεται:
Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα αραβόσιτου και σιγά σιγά ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Αφού κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φυτική μαργαρίνη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Σε μέτριο ταψί στρώνουμε τα φύλλα Βυρητού και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 έως 50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Σερβίρουμε αρωματίζοντας το γλυκό μας με κανέλα!
Καλή επιτυχία!
ReplyForward
|