12) Ήξερες ότι…

Οι προστατευτικές μάσκες μας κάνουν πιο γοητευτικούς!

Τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια φοράμε μάσκες… Έχουν γίνει πια απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Γνωρίζατε όμως ότι οι προστατευτικές μάσκες προσώπου μας κάνουν να φαινόμαστε πιο όμορφοι και πιο γοητευτικοί; Μια νέα έρευνα εξηγεί γιατί οι άνθρωποι δείχνουν πιο ελκυστικοί όταν φορούν μάσκα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες “βαθμολογήθηκαν” καλύτερα όταν φορούσαν μάσκες και φαινόταν μόνο το μισό πρόσωπό τους, μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις προτιμήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες από τις υφασμάτινες. “Η έρευνά μας συμπεραίνει ότι τα πρόσωπα φαίνονται πιο ελκυστικά όταν είναι καλυμμένα με χειρουργικές μάσκες προσώπου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το υγειονομικό προσωπικό να φορά τέτοιες μπλε μάσκες και τώρα τις συνδέουμε με τους ανθρώπους αυτού του επαγγέλματος. Σε μια στιγμή που νιώθουμε ευάλωτοι, βρίσκουμε τις μάσκες καθησυχαστικές και νιώθουμε περισσότερο θετικά ως προς αυτόν που τη φοράει” δήλωσαν οι ερευνητές.

 

2 8ema

 

Το κρύο κινητοποιεί τον εγκέφαλο

Ναι κάνει κρύο τελευταία, πολύ κρύο! Εμείς όμως πάντα προσπαθούμε να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Το κρύο έχει πολλά οφέλη. Ένα από αυτά είναι ότι κινητοποιεί τον εγκέφαλο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μας βοηθούν να σκεφτόμαστε πιο καθαρά. Έρευνα έχει δείξει ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας όταν την κάνουμε σε ένα δροσερό δωμάτιο παρά όταν επικρατεί ζέστη. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή το καλοκαίρι το σώμα χρησιμοποιεί τη γλυκόζη για να δροσίσει το σώμα, στερώντας την από τον εγκέφαλο, του στερεί δηλαδή το “καύσιμό” του.