12) και 13) Μυστικά διακόσμησης που “μεγαλώνουν” τον χώρο

Όλοι θέλουμε να κινούμαστε σε ευρύχωρα δωμάτια και να απολαμβάνουμε στιγμές άνεσης στο σπίτι μας… Ωστόσο, ακόμα και οι μικροί χωροι μπορούν να δείχνουν μεγαλύτεροι και να είναι πιο λειτουργικοί και ευχάριστοι.

Αποθηκεύστε σωστά!

Ξεκινάμε με τη σωστή οργάνωση και αποθήκευση! Ο τρόπος αποθήκευσης θα πρέπει να είναι προκαθορισμένος, ώστε όλα να βρίσκονται πάντα στη θέση τους. Πείτε όχι στα πολλά μικροπράγματα και σε ό,τι δίνει την αίσθηση της ακαταστασίας και της έλλειψης χώρου.

Έπιπλα με πόδια

Τα έπιπλα που θα επιλέξετε όπως το κρεβάτι και ο καναπές αλλά και η ντουλάπα ή το τραπεζάκι όταν είναι ένα με το πάτωμα κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο μικρός. Στόχος είναι να δίνεται η αίσθηση ότι αιωρούνται  γι’ αυτό να επιλέγετε έπιπλα με πόδια.

Ναι στους καθρέφτες!

Οι καθρέφτες κάνουν τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος! Πού όμως πρέπει να τοποθετηθούν ιδανικά; Όταν τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη απέναντι από παράθυρο ή πόρτα, δημιουργείται η αίσθηση πως ο χώρος μεγαλώνει. Δοκιμάστε το!

Δώστε σημασία στα χρώματα!

Τα ανοιχτά και φωτεινά χρώματα γενικά δείχνουν τους χώρους “καθαρούς” και πιο μεγάλους. Μια καλή ιδέα είναι να δώσετε ένα πιο βαθύ χρώμα σε έναν η παραπάνω τοίχους, για να “προστεθεί” η αίσθηση του όγκου. Τα ταβάνια δεν είναι απαραίτητο να είναι λευκά για να “μεγαλώνουν” τον χώρο. Ικανοποιητικό αποτέλεσμα δίνουν και τα φωτεινά χρώματα στο ταβάνι.

Διαφανή έπιπλα

Τολμήστε να επενδύσετε σε έπιπλα που φαίνονται κάπως… αόρατα. Τα διαφανή έπιπλα δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν πιάνουν χώρο.

Φως κι άλλο φως!

Φωτισμός από πολλές πηγές… Το ιδανικό είναι το φως να “κοιτάει προς το ταβάνι” για να φαίνεται πιο ψηλό. Επίσης, αξιοποιήστε κεριά και φωτιστικά για να αναδείξετε όμορφες γωνιές.