6) Η Social Hackers Academy διοργανώνει το 1ο Athens Hackathon for Social Good

Η Social Hackers Academy είναι “ένα σχολείο προγραμματισμού το οποίο προσφέρει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Έλληνες μακροχρόνια ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ύστερα τους συνδέει με την αγορά εργασίας όπου έχουμε ποσοστό απορρόφησης 92%”, δήλωσε ο Δαμιανός Βαβανός, Συνιδρυτής & Εκτελεστικός διευθυντής της Social Hackers Academy.

“Σε λίγες μέρες στην Αθήνα διοργανώνουμε ενα Hackathon στο οποίο προγραμματιστές, μαρκετερς, και άλλοι δημιουργικοί άνθρωποι από start-ups θα ενωθούμε να λύσουμε ένα απο τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας, αυτό της κινητικότητας”.

 1ο Athens Hackathon for Social Good
Η οργάνωση Social Hackers Academy διοργανώνει το 1ο Athens Hackathon for Social Good στις 11 – 13 Φεβρουαρίου. Το πρόβλημα για το οποίo επιδιώκουν να συν-δημιουργήσουν λύσεις είναι αυτό της κινητικότητας στην Αθήνα. Η ομάδα της Social Hackers Academy δηλώνει: “Ονειρευόμαστε μια Αθήνα πιο έξυπνη, πιο πράσινη και πιο ασφαλή. Θέλουμε να κάνουμε την μετακίνηση στην πόλη μας προσβάσιμη προς όλους, όπου οι κάτοικοι της θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια με ασφάλεια”.

info

To Hackathon διοργανώνεται απο τη Social Hackers Academy μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία δημοκρατιοκοποιεί την πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και βοηθά τους αποφοίτους τους να βρούν εργασία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 92% των αποφοίτων αυτή τη στιγμή εργάζονται σε εταιρίες τεχνολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ