Συνταγές από το Α ως το Ω… by μασούτης!
Ι & K σήμερα και θα εστιάσουμε στα γλυκά!
Ξεκινάμε με συνταγή για ισλί. Έχουν τις ρίζες τους στη Μικρά Ασία και ουσιαστικά πρόκειται για πεντανόστιμα γεμιστά μελομακάρονα.
Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr
Ισλί
Θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη
500 γρ. MrGrand Μαργαρίνη
1 ποτήρι MrGrand Ζάχαρη Καστανή
1 ποτήρι MrGrand Γάλα Υψηλής Θερμικής Επεξεργασίας Ελαφρύ 1,5% Λιπαρά
1 baking powder
Μισό κουταλάκι MrGrand Αμμωνία
1 κιλό MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση
200 γραμμάρια MrGrand Καρυδόψιχα
3 κ.γ. MrGrand Ζάχαρη Καστανή
1 κ.γ. MrGrand Κανέλα Κεϋλάνης Τριμμένη
Μισό κ.γ. MrGrand Γαρύφαλλο Τριμμένο
Υλικά για το σιρόπι
2 ποτήρια MrGrand Ζάχαρη Καστανή
1,5 ποτήρι νερό
Λίγο MrGrand Χυμό Λεμονιού
Πώς γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, την αμμωνία, το baking powder και μετά λίγο λίγο το αλεύρι.
Φτιάχνουμε μικρές μπάλες με τη ζύμη. Τις ανοίγουμε και βάζουμε στη μέση τα υλικά της γέμισης, τα οποία έχουμε προηγουμένως ανακατέψει καλά σε ένα μπολ. Αφήνουμε λίγη γέμιση για να τα διακοσμήσουμε στο τέλος!
Κλείνουμε τα ζυμαράκια μας και αν θέλουμε τα “κεντάμε” κάνοντας κάποιο σχέδιο που μας αρέσει με μια οδοντογλυφίδα.
Τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι μας.
Πώς γίνεται το σιρόπι: Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μία μικρή κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Αφού ρίξουμε το σιρόπι στα ζεστά ισλί μας, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο καρύδι.
Τip
Θέλουμε η ζύμη να είναι ελαστική. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό για να μαλακώσει.
Κουραμπιέδες της γιαγιάς
Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά από το eshop.masoutis.gr
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. MrGrand Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
220 γρ. βούτυρο
100 γρ. MrGrand Μαργαρίνη
10 γρ. baking powder
125 γρ. MrGrand Ζάχαρη Άχνη
1 MrGrand Βανίλια
90 γρ. MrGrand Αμύγδαλα (που θα καβουρντίσουμε)
MrGrand Ζάχαρη Άχνη άχνη για πασπάλισμα
Πώς γίνεται:
Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, την άχνη, το baking powder, τη βανίλια, τη μαργαρίνη και το βούτυρο και ξεκινάμε το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε μπαλάκια ζύμης και μετά κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στην κορυφή από τα μπαλάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και μετά αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη και είναι πανέτοιμοι!