Υγιεινά, δελεαστικά και ανάλαφρα με γέμιση από μελωμένο μήλο που λιώνει στο στόμα και υπέροχα αρωματισμένα με μπόλικη κανέλα. Και το καλύτερο: είναι νηστίσιμα! Πάμε να φτιάξουμε φανταστικά, πανεύκολα μηλοπιτάκια.
Θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι λευκό κρασί
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση:
4 μήλα τριμμένα
2 κ.γ. κανέλα
2/3 ποτήρι ζάχαρη
λίγο κονιάκ ή ρούμι
3 κ.σ. καρύδια τριμμένα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Πώς γίνεται:
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και τα καρύδια.
– Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
– Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης στην παλάμη μας και το πιέζουμε ελαφρά να ανοίξει. Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη.
– Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την ένωση προς τα κάτω (για να μην ανοίξουν καθώς θα ψήνονται).
– Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
– Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
– Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!