World Tuna Day σήμερα και θα φτιάξουμε κρύα τονοσαλάτα με πένες. Μια εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή με χαμηλά λιπαρά και υψηλή διατροφική αξία!
Θα χρειαστούμε:
2 φλιτζάνια πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
160 γρ. τόνο σε νερό ή σε ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 ελιές ψιλοκομμένες (ή έτοιμες ροδέλες ελιάς)
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
χυμό λεμονιού
αλατοπίπερο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πώς γίνεται:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε απαλά τα ζυμαρικά, τον τόνο, το κρεμμύδι, τις ελιές και τα τοματίνια.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Tip
Για πιο πλούσια γεύση προσθέτουμε μαγιονέζα και ψιλοκομμένο αβοκάντο.