Pizza Party Day σήμερα και φτιάχνουμε διασκεδαστικές μπουκίτσες πίτσας! Σερβίρονται με έτοιμη σάλτσα πίτσας ή με όποια σος προτιμάμε και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!
Θα χρειαστούμε:
1/2 πακέτο φρέσκια ζύμη για αφράτη πίτσα (εμπορίου)
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα πίτσας* (εμπορίου)
Πώς γίνεται:
“Τσιμπάμε” κομμάτια ζύμης όσο ένα μικρό καρύδι και δουλεύουμε με ένα κάθε φορά αφήνοντας τα υπόλοιπα καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Ακουμπάμε το κομμάτι ζύμης στην παλάμη και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε το κέντρο δημιουργώντας μια λακουβίτσα. Βάζουμε έναν κύβο τυριού, κλείνουμε απαλά τη ζύμη να καλύψει το τυρί, δίνουμε σχήμα μπάλας και τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τη ρίγανη και αλείφουμε τις μπαλίτσες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Μόλις ετοιμαστούν οι μπουκίτσες πίτσας τις αλείφουμε με το υπόλοιπο μισό μίγμα ελαιόλαδου (προαιρετικά) ή τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.
* Εναλλακτικά, φτιάχνουμε εύκολη και νόστιμη σάλτσα πίτσας αναμειγνύοντας μια κονσέρβα τριμμένης ντομάτας με σκόρδο, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε πεπερόνι ή άλλο αλλαντικό στη γέμιση για διαφορετική γεύση.