Ευ αγωνίζεσθαι

Καλημέρα SayYesser!!!

Κάθε προσπάθεια που καταβάλλουμε δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα στεφθεί και με επιτυχία. Τουναντίον οι περισσότερες από τις προσπάθειές μας πέφτουν στο κενό. Όμως η διαδρομή και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από την προσπάθεια αυτή είναι εφόδιο γνώσης και εμπειρίας ώστε να ξέρουμε τι να αποφύγουμε την επόμενη φορά.

Και τώρα αναρωτιέμαι, πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας, αν μία ενέργεια που δεν μας βγήκε την ονομάζαμε εμπειρία και όχι αποτυχία.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο απάντησε με πολύ ωραίο τρόπο, έπειτα τον αποκλεισμό της ομάδας του, σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν βλέπει την ήττα σαν αποτυχία. Ο Αντετοκούμπο λοιπόν θυμήθηκε πως ο ίδιος δημοσιογράφος του είχε κάνει ακριβώς την ίδια ερώτηση και πέρσι, οπότε φανερά ενοχλημένος αλλά πάντα ευγενικός του απάντησε: “Με ρώτησες το ίδιο και πέρυσι. Εσύ παίρνεις προαγωγή στη δουλειά σου κάθε χρόνο; Όχι! Άρα κάθε χρονιά σου είναι αποτυχημένη; Κάθε χρόνο δουλεύεις προς ένα στόχο. Για να πάρεις προαγωγή, να φροντίσεις την οικογένειά σου, να φροντίσεις το σπίτι σου. Δεν είναι αποτυχία αλλά ένα βήμα προς την επιτυχία. Δεν θέλω να το κάνω προσωπικό, μιλάω γενικά. Πάντα υπάρχουν διάφορα βήματα. Ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιξε 15 χρόνια και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα. Τα άλλα 9 χρόνια τι έκανε; Απέτυχε; Αυτό μου λες; Σε ρωτάω γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο; Είναι λάθος ερώτηση. Δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Κάποιες φορές είσαι πετυχημένος και κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι η σειρά σου και κάποιες όχι. Αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντα. Φέτος θα νικήσει κάποιος άλλος”.

Tip of the Day: Ευ αγωνίζεσθαι…

Ο αθλητισμός στα καλύτερά του!