Τι σχέση έχει το pilates με τη σεξουαλική μας ζωή; Γνωρίζουμε ότι η άσκηση ωφελεί τη σωματική, πνευματική και ψυχική μας υγεία αλλά εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ συγκεκριμένα…
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Spanish Journal of Andrology, η μέθοδος Pilates μπορεί να ωφελήσει τη σεξουαλική μας ζωή.
Μελέτη σε γυναίκες με σεξουαλικά προβλήματα διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις Pilates συνέβαλαν στην αντιμετώπισή τους. Οι ασκήσεις αυτές όπως αποδείχθηκε είναι ευεργετικές όταν γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.
Ερευνητές υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η μέθοδος Pilates θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα θεραπεία για όσους υποφέρουν από σεξουαλικά προβλήματα, που πιστεύεται ότι ταλαιπωρούν έως και 8 στις 10 γυναίκες.
Ουρολόγοι στο Πανεπιστήμιο Sakarya στην Τουρκία μελέτησαν 36 γυναίκες ηλικίας 20 έως 50 ετών που είχαν σεξουαλικά ενεργή σχέση για τουλάχιστον τρεις μήνες και τακτικές περιόδους.
Όλες οι εθελόντριες αντιμετώπιζαν κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία (FSD) – μια κατάσταση που περιλαμβάνει συμπτώματα όπως είναι η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας, η δυσκολία διέγερσης ή οργασμού και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Κάθε εθελόντρια συμμετείχε σε ένα ωριαίο μάθημα Pilates δύο φορές την εβδομάδα επί τρεις μήνες και απείχε από κάθε άλλη μορφή άσκησης. Μετά από αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή.
Πόσο πρέπει να κοιμόμαστε για να μην παχύνουμε!
Υπάρχει σύνδεση του ύπνου με την πρόσληψη βάρους. Ο πολύς αλλά και ο λίγος ύπνος συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ συνδέεται με περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας στο μέλλον, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση να γίνουν παχύσαρκα τείνουν να έχουν μεγαλύτερο σωματικό βάρος εάν δεν κοιμούνται 7-9 ώρες κάθε βράδυ και αυτό ισχύει ασχέτως διατροφής, κατάστασης υγείας ή κοινωνικών και δημογραφικών παραγόντων!
Και ο λιγότερος και ο περισσότερος ύπνος… παχαίνει!
Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση του σύντομου ύπνου (κάτω από 7 ώρες) αλλά και του υπερβολικού ύπνου (πάνω από 9 ώρες) στο βάρος σε δείγμα σχεδόν 120.000 ανθρώπων και έλαβαν υπόψη τους εάν οι συμμετέχοντες κοιμούνται το μεσημέρι ή εάν εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες. Κατέληξαν στο ότι στα άτομα με γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία τόσο ο πολύς όσο και ο λίγος ύπνος αυξάνουν τις πιθανότητες υπερβολικής αύξησης του βάρους συγκριτικά με ανθρώπους που κοιμούνται 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ. Όσοι κοιμούνται πολύ ήταν περίπου κατά 4 κιλά βαρύτεροι, ενώ όσοι κοιμούνται πολύ λίγο ήταν κατά 2 κιλά βαρύτεροι σε σχέση με ανθρώπους που διατρέχουν –λόγω γενετικού υπόβαθρου– τον ίδιο κίνδυνο παχυσαρκίας αλλά κοιμούνται κανονικά.