Snaccident happens…

Καλημέρα SayYesser!!!

Δεν ντρέπομαι που το λέω -αν και θα έπρεπε, όμως έχω να σου κάνω μία ακόμα (!) αποκάλυψη για μένα: είμαι επιρρεπής στα ατυχήματα. Μη βιαστείς να με συμπονέσεις, όταν λέω ατυχήματα εννοώ τα γλυκά παραστρατήματα γνωστά και ως snaccidents. Τώρα μπορείς είτε να με συμπονέσεις είτε να ταυτιστείς μαζί μου ή και τα δύο…
Τι είναι το snaccident; Η τυχαία (να το τονίσουμε αυτό) κατανάλωση ενός ολόκληρου σνακ.

Ένα snaccident είναι όταν ένα άτομο καταναλώνει κατά λάθος ένα ολόκληρο σνακ, ενώ αρχικά ήθελε να φάει μόνο λίγο από αυτό. Τα κοινά τρόφιμα που γίνονται τέτοια ατυχήματα περιλαμβάνουν πατατάκια, παγωτό, μπισκότα και βασικά κάθε είδους καραμέλα.

Τα γλυκά ατυχήματα συμβαίνουν συνήθως όταν το θύμα είναι πραγματικά πεινασμένο, πράγμα που συμβαίνει συνήθως στη μέση της ημέρας ή αργά το βράδυ. Επίσης, το σνακ είναι πιθανότατα απίστευτα ανθυγιεινό αλλά έχει εθιστική γεύση.

Κάποιες άλλες αιτίες για τέτοια ατυχήματα, περιλαμβάνουν το αίσθημα κατάθλιψης ή την πλήξη που νιώθεις επειδή δεν έχεις τίποτα να κάνεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι (όχι εγώ) μετανιώνουν αμέσως που τελείωσαν ένα ολόκληρο σακουλάκι πατατάκια αντί να αρκεστούν απλά σε μερικά, και αυτές οι ενοχές τους κάνουν να αισθάνονται σωματική αδιαθεσία αλλά και να νιώθουν άσχημα που έχουν τόσο λίγο αυτοέλεγχο στις διατροφικές τους συνήθειες. Παρακάτω έψαξα και σου βρήκα μερικούς τρόπους να αποφεύγεις τα snaccidents -όσο μπορείς…

  1. Διαχειρίσου την πείνα. Έκπληξη! Όταν είσαι πεινασμένος είσαι και επιρρεπής, τέλος! Προσπάθησε να μη φτάνεις στα όρια της λιμοκτονίας για να μπορείς να είσαι πιο ψύχραιμος στις επιλογές που θα καταναλώσεις.  Επίσης, μην παραβλέπεις τη δίψα. Η ανάγκη για ενυδάτωση μπορεί συχνά να εκληφθεί ως πείνα! Και όπως λένε δεν πεινάς, διψάς.
  2. Μην τρως τα συναισθήματά σου. Σκέψου, έχεις άγχος σήμερα; Είχες μια δύσκολη εβδομάδα; Σου αρέσει να βρίσκεις παρηγοριά στο φαγητό; Το να είμαστε λυπημένοι, μοναχικοί ή θυμωμένοι μπορούν όλα να επηρεάσουν τις διατροφικές μας συνήθειες. Θυμήσου ότι τα συναισθήματά μας συχνά επηρεάζουν τις συμπεριφορές μας.
  3. Φύγε. Ξέρω ότι αν υπάρχει ένα ντόνατ μπροστά μου, το πιθανότερο είναι να βρεθεί στην κοιλιά μου. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς στους πειρασμούς. Εάν βρεθείς σε μια κατάσταση που είναι πολύ καλή για να αντισταθείς, η καλύτερη στρατηγική είναι συχνά να απομακρύνεις τον εαυτό σου από την επιθυμία κυριολεκτικά! Άλλαξε χώρο, απλά φύγε από ‘κει!

Tip of the Day: Υποχώρησε…  Ναι, το είπα. Φάε αυτή τη νόστιμη λιχουδιά για την οποία ζητωκραυγάζουν οι γευστικοί σου κάλυκες. Να φερθείς όμως έξυπνα και να φας τόσο όσο, ώστε να μην νιώθεις έλλειψη αλλά ούτε και “υπερχείλιση”. Να φροντίζεις να νιώθεις πάντα επάρκεια…
Και να θυμάσαι ότι το να σου συμβεί ένα snaccident δεν είναι και το τέλος του κόσμου, απλά υπέκυψες στη λαχτάρα, το ευχαριστήθηκες και τώρα πολύ απλά μπορείς να το αφήσεις πίσω σου και να συνεχίσεις τη μέρα σου…