Αγαπώ τον εαυτό μου, άρα θα…

Καλημέρα SayYesser!!!

Εσύ, εγώ και κάθε άλλο άτομο στη Γη γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Το πρόβλημα είναι πως ενώ γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε, λίγο η βαρεμάρα, λίγο ο “ωχαδερφισμός”, λίγο ότι βολευόμαστε σε καταστάσεις, ξεχνάμε την υπόσχεση που έχουμε δώσει στον εαυτό μας: να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του.

Αν κάνεις μία αναδρομή στα όσα χρόνια είσαι σε αυτό τον κόσμο θα δεις πως από την αρχή ενώ αντιλαμβανόσουν κάποιο πρόβλημα δεν είχες τα κότσια να το “ξεβολευτείς” και να πας παρακάτω.

Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να έχω ένα υγιές και δυνατό σώμα.
Παρόλα αυτά, περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθώντας Netflix αντί να πηγαίνω στο γυμναστήριο.
Εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να είμαι ευτυχισμένη μέσα σε μία σχέση.
Παρόλα αυτά, στο παρελθόν έχω θάψει πράγματα κάτω από το χαλάκι και έζησα με ένα αίσθημα ανικανοποίητου και δυσαρέσκειας απλά για να ευχαριστήσω τον σύντροφο και την οικογένειά μου.
Εδώ και πολλά χρόνια ήξερα τι να κάνω για να προχωρήσω στην καριέρα μου. Παρόλα αυτά, είχα κολλήσει σε ένα μέρος, σε μια δουλειά που δεν μου έδινε ούτε ικανοποίηση ούτε καλά λεφτά.

Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι πόσο υπέροχο θα ήταν να έβγαινα από αυτήν τη βολεμένη εκδοχή του εαυτού μου και να γίνω αυτή που πραγματικά θέλω. Πηγή για κίνητρο; Η σκέψη ότι δεν είμαι καλά και πρέπει/θέλω/επιβάλλεται/μου το οφείλω να γίνω.

Tip of the Day: Είσαι πολύ πιο δυνατός απ’ όσο έχεις φανταστεί. Η αγάπη που πρέπει να μάθεις να καλλιεργείς για τον εαυτό σου μέρα με τη μέρα, θα γίνει η κινητήριος δύναμη για να γίνεις και να νιώθεις επιτέλους καλά. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα μάθεις να τον φροντίζεις. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα κάνεις μία σοβαρή συζήτηση με τον σύντροφό σου γιατί το αξίζεις να ζεις αρμονικά. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα του δώσεις μία ευκαιρία και θα τολμήσεις να αλλάξεις καριέρα σε όποια ηλικία και αν είσαι, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά πως τα πάθη γίνονται απωθημένα αν δεν τα ζήσεις.

Πάρε ένα κομμάτι χαρτί και γράψε  «Αγαπώ τον εαυτό μου, άρα θα…» και ξεκίνα να ενεργείς από σένα για σένα με αγάπη ❤