8)Τρεις διεθνείς συγγραφείς παρουσιάζουν τα βιβλία τους τον Ιούνιο στο Public

Οι συγγραφείς Romy Hausmann, David Eagleman και Stephen Petranek,   θα μιλήσουν τον Ιούνιο για τα βιβλία τους αποκλειστικά μέσω του #PublicEventsGoSocial. 

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 19:00, το Public υποδέχεται τη Γερμανίδα συγγραφέα Romy Hausmann. Το βιβλίο της «Καλό μου παιδί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Πρόκειται για το πρώτο της βιβλίο που έχει μεταφραστεί ήδη σε περισσότερες από 19 γλώσσες, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η κινηματογραφική του μεταφορά.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 19.00 συνεχίζει ο νευροεπιστήμονας και συγγραφέας David Eagleman, ο οποίος θα με αφορμή το βιβλίο «Η Δύναμη του Νου – Επινοώντας τον κόσμο μέσα από τη δημιουργική διαδικασία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ μας προσκαλεί σε μια συζήτηση με θέμα «Η δημιουργικότητα και η καινοτομία σε δύσκολους καιρούς: Πως η πανδημία επηρεάζει την ικανότητα του μυαλού μας για δημιουργία». 

Μαζί του θα είναι ο Anthony Brandt, καθηγητής μουσικής στη Μουσική Σχολή Shepherd του Πανεπιστημίου Rice και καλλιτεχνικός διευθυντής του μοντέρνου μουσικού σχήματος Musiqa. 

Την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 19.00 τη σκυτάλη παίρνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Stephen L. Petranek, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Πώς θα ζήσουμε στον Άρη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books. Ο ίδιος έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Discover, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Washington Post, Time «This Old House», Life, καθώς και με ιστορικά έντυπα της Weider History Group. Αυτήν την περίοδο είναι αρχισυντάκτης του Breakthrough Technology Alert, για το οποίο ανακαλύπτει επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούν αξία για την ανθρωπότητα.

Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα μεταδοθούν live σε FacebookYouTube και blog.