5)Ανακύκλωση τώρα!

Top view of white recycle eco symbol on green moss with copy space. High angle view of recycled sign and eco concept on green background. Recycling and conservation of the environment sign.

Ανακύκλωση τώρα!

Κλιματιστικά που κάνουν θόρυβο, καταναλώνουν πολλή ενέργεια και κοστίζουν ακριβά. Αλήθεια, ποιον συμφέρουν;

Η αλήθεια είναι πως δεν συμφέρουν κανέναν, αντίθετα επιβαρύνουν εσένα και το περιβάλλον που ζεις. Κι αν νομίζεις ότι η λύση είναι να πετάξεις το παλιό σου κλιματιστικό, κάνεις λάθος! Μην το πετάς, ανακύκλωσέ το και βοήθησε εσένα και τον πλανήτη.

Όταν μιλάνε οι αριθμοί…

Aν αντικαταστήσεις κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης C με κλιματιστικό Α+++, εξοικονομείς 95% της ενεργειακής κατανάλωσης στη λειτουργία ψύξης και 73% στη λειτουργία θέρμανσης.

Συμπέρασμα: Κερδίζεις 20% περίπου για κάθε ενεργειακή κλάση που “ανεβαίνεις”.

Με κλιματιστικό που έχει τεχνολογία inverter εξοικονομείς 30% λιγότερο ρεύμα, καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα.

 

Δεν πετάω… ανακυκλώνω

Τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ροή αποβλήτων στην ΕΕ,  ωστόσο ανακυκλώνεται λιγότερο από το 40% των συσκευών. Οι μεγάλες οικιακές συσκευές μάλιστα αγγίζουν το 52,7 του συνόλου των αποβλήτων του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Γνωρίζατε ότι…

Η ιστορία της ανακύκλωσης ξεκινάει από την εποχή του Χαλκού! Τότε οι άνθρωπου συνήθιζαν να λιώνουν μεταλλικά αντικείμενα για να φτιάχνουν καινούργια.

Επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα καθιερώθηκε και η «Ημέρα Ανακύκλωσης» στις 25 Νοεμβρίου.

 

Στην Expert λειτουργούμε ως πρότυπο στην Ανακύκλωση των Ηλεκτρικών Συσκευών και για αυτό παρέχουμε την συγκεκριμένη υπηρεσία ΔΩΡΕΑΝ απ’ όλα μας τα καταστήματα.

 

  • Παρέχουμε δωρεάν παραλαβή από τον χώρο σας, οποιασδήποτε παλιάς συσκευής για ανακύκλωση, με την παράδοση της νέας
  • Όλα τα προϊόντα προς ανακύκλωση θα πρέπει να μην βρίσκονται σε λειτουργία, να είναι αποσυνδεδεμένα, καθαρά και να βρίσκονται σε προσβάσιμο σημείο. Η ανακύκλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για τα εντοιχιζόμενα είδη, που δεν έχουν αποτοιχιστεί καθώς και για επαγγελματικά μηχανήματα μεγάλου όγκου και βάρους.
  • Επιπλέον στα πλαίσια του ενεργού ενδιαφέροντος μας για τη φύση και την ανακύκλωση, αντικαταστήσαμε τις τσάντες των καταστημάτων μας, οι οποίες κατασκευάζονται πλέον από φωτοδιασπώμενο υλικό και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.