3) EXPERT #16 EASTER GIFTS

Η ψυχολογία των δώρων

Προσφέροντας ένα δώρο σε κάποιον στην πραγματικότητα προσφέρουμε χαρά, ενώ παράλληλα δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε γι’ αυτόν. Τα δώρα ανεβάζουν την ψυχολογία όχι μόνο του αποδέκτη αλλά και του αποστολέα! Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι προτιμότερο να εστιάζουμε στη συναισθηματική αξία του δώρου που θα προσφέρουμε παρά στην οικονομική. Είναι καλό να βλέπουμε τα δώρα ως μια πράξη προσφοράς και αγάπης.

Για να είναι ένα δώρο… επιτυχημένο δεν πρέπει να το δούμε ως άλλη μία υποχρέωση! Πρέπει να εστιάσουμε στο πρόσωπο που θα λάβει το δώρο μας, να σκεφτούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Αν π.χ. του αρέσουν τα δώρα τεχνολογίας και τα gadget θα πρέπει να κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο. Αν πρόκειται για κάποιον που μόλις μετακόμισε και προσπαθεί να εξοπλίσει το νέο του σπίτι οι ιδέες μας πρέπει ιδανικά να κινηθούν γύρω από αυτό. Ένα tip που πρέπει λοιπόν να έχουμε κατά νου όταν επιλέγουμε ένα δώρο είναι να μην αγοράζουμε αποκλειστικά αυτό που αρέσει σε εμάς ή θα θέλαμε εμείς να μας φέρουν… Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το δώρο που θα επιλέξουμε δεν θα έχει την προσωπική μας σφραγίδα! Η επιλογή και η τελική απόφαση είναι πάντα δική μας και μην ξεχνάμε ότι το δώρο εκφράζει αυτόν που το προσφέρει.

 

Το περιτύλιγμα έχει σημασία!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Consumer Psychology, τα δώρα που βρίσκονται σε πρόχειρη συσκευασία τείνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αποδεκτών, ενώ τα πακέτα που έχουν άψογη εμφάνιση υπόσχονται περισσότερα από αυτό που πραγματικά προσφέρουν. Η έρευνα συμπεραίνει ότι κανείς δεν περιμένει ότι μια πρόχειρη συσκευασία μπορεί να κρύβει κάτι εξαιρετικό.

Ρίξτε μια ματιά…

Xiaomi Redmi 9C 64GB Smartphone Grey

https://www.expert-hellas.gr/shop/xiaomi-redmi-9c-64gb-smartphone-grey/

Το Xiaomi Redmi 9C 64GB Smartphone Grey διαθέτει οθόνη DotDrop 6.53″ HD+ που προσφέρει μοναδική αλλά και ξεκούραστη θέαση.

 

Xiaomi Redmi Note 10S 6GB/128GB Κινητό Smartphone Onyx Grey

https://www.expert-hellas.gr/shop/xiaomi-redmi-note-10s-6gb-128gb-kinito-smartphone-onyx-grey/

Το Xiaomi Redmi Note 10S 6GB/128GB Κινητό Smartphone Onyx Grey διαθέτει ισχυρό επεξεργαστή MediaTek Helio G95, AMOLED 6.43″ FHD+ οθόνη και τετραπλή κάμερα.

 

 

Samsung Galaxy A53 5G 6GB/128GB Κινητό Smartphone Black

https://www.expert-hellas.gr/shop/samsung-galaxy-a53-5g-6gb-128gb-black/

Το Samsung Galaxy A53 5G 6GB/128GB Κινητό Smartphone Black διαθέτει οθόνη FHD+ sAMOLED 120Hz, κάμερα 64MP OIS και μπαταρία διάρκειας 2 ημερών.

 

Philips 43PUS7906/12 43″ Τηλεόραση UHD Android Ambilight TV

https://www.expert-hellas.gr/shop/philips-43pus7906-12-uhd-android-ambilight-t-v/

Η Philips 43PUS7906/12 43″ Τηλεόραση UHD Android Ambilight TV διαθέτει τεχνολογία Dolby Atmos που εξασφαλίζει κορυφαίο ήχο που ταιριάζει με την υπέροχη εικόνα.