10)Τα emoji γιορτάζουν! Ώρα για παιχνίδι :D

Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όταν θέλουμε να δηλώσουμε θαυμασμό, ενθουσιασμό, χαρά, γέλιο, θλίψη, οργή… τα πάντα! Για όλα υπάρχει ένα emoji! Στις 17 Ιουλίου είναι η μέρα τους!

Η ιστορία των emoji

Η αρχή έγινε με το σύμβολο <3 το οποίο ήταν η καρδιά! Το συγκεκριμένο σύμβολο έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και καθημερινά το ανταλλάσουμε με ανθρώπους για να εκφράσουμε την αγάπη μας ή ένα ευχαριστώ.  Τα emoji είναι πλέον ένας κώδικας επικοινωνίας, μια άλλη γλώσσα και μάλιστα παγκόσμια, καθώς μεταφράζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον πλανήτη και αυτή είναι η τεράστια δύναμή τους! Περιλαμβάνουν από συναισθήματα μέχρι επαγγέλματα, φαγητά, ζώα και φυτά και πραγματικά ό,τι κι αν θέλουμε να πούμε υπάρχει ένα emoji που αναλαμβάνει να μεταφέρει το μήνυμα!

 

Από τη δημιουργία τους μέχρι και τώρα έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές σε αυτόν τον παγκόσμιο τρόπο επικοινωνίας.

Πώς όμως φτάσαμε ως εδώ;

Γύρω στα τέλη των ’90s ο ιαπωνικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo προσέφερε την υπηρεσία “i-mode” στους χρήστες, οι οποίοι απέκτησαν έτσι τη δυνατότητα να στέλνουν σύντομα μηνύματα που στο τέλος τους είχαν το σύμβολο <3. Αυτό κέρδισε τους χρήστες και το αγάπησαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ξαφνικά όμως σταμάτησε -για άγνωστο λόγο-  και οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας ζητούσαν από την NTT DoCoMo να το επαναφέρει!

Το 1999 η εταιρία κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο emoji σε νέα μορφή. Όχι όμως μόνο αυτό! Κυκλοφόρησε τα πρώτα 175 emoji!

Why not? 

Στη γιορτή των emoji παίξτε ένα παιχνίδι με φίλους και συνεργάτες!

Επικοινωνήστε μαζί τους μόνο με emoji όλη μέρα. Μην χρησιμοποιήσετε σε μηνύματα καμία λέξη! Εκφράστε την ικανοποίησή σας, την ενόχλησή σας…  αλλά πηγαίντε και ένα βήμα παρακάτω: προσπαθήστε να κλείσετε ραντεβού χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο emoji και το βράδυ κάντε μία ομαδική συνομιλία ή μια βιντεοκλήση για να διαπιστώσετε πόσα από αυτά που “είπατε” με emoji πέρασαν το σωστό μήνυμα στους συνομιλητές σας και πόσα “άλλα αντί άλλων”. Δοκιμάστε το και καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Το Sayyes …tothePress δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την έκβαση του παιχνιδιού που προτείνεται στο συγκεκριμένο άρθρο. :p

Της Βένιας Αντωνίου