2)Editorial

“Το να έχουμε μία ντουλάπα ρούχα δεν σημαίνει ότι έχουμε και κάτι να βάλουμε”, αυτή η μάστιγα…

Έλα πες την αλήθεια, ταυτίζεσαι…

Εγώ γενικά είμαι η χαρά του υπερκαταναλωτισμού! Είμαι η χαρά του κατοχικού συνδρόμου! Καλύτερα να έχω παρά να μου λείπει μότο ζωής.

Και όμως πόσο δύσκολη κάνω τη ζωή μου όταν περνάω χρόνο ατελείωτο, μπροστα από τις ανοιχτές πόρτες της ντουλάπας και χαζεύω το κενό (αυτό μου συμβαίνει και με την πόρτα του ψυγείου). Έτσι και αλλιώς στο τέλος καταλήγω να φοράω κάποιο από τα αγαπημένα 5-10 ρούχα που όλοι βολευόμαστε κατά καιρούς.

Άρα και χρόνο καταναλώνω άσκοπα αλλά και χώρο πιάνω και οι ντουλάπες κοντεύουν να εκραγούν και τα πράγματα μου δεν βρίσκω εγκαίρως.

Λοιπόν, αν το αποφάσισα εγώ σημαίνει ότι μπορείς και εσύ, Say Yes και follow me

  1. Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη όλα τα ρούχα που έχουμε να φορέσουμε τουλάχιστον 2 χρόνια. Όχι δεν θα μας χρειαστούν σε κάποια περίσταση κάπου κάπως κάποτε, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε αγοράσει κάποιο καινούριο για τη συγκεκριμένη εμφάνιση, έτσι και αλλιώς!
  2. Φθαρμένα πολύ ρούχα που δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε, τα μαζεύουμε και τα πάμε στην ανακύκλωση (γνωστή εταιρεία ρουχισμού μας επιβραβεύει με έκπτωση για αυτή την καλή μας πράξη). Τα υπόλοιπα είτε τα χαρίζουμε σε αδέλφια, ξαδέρφια, θείους και λοιπούς συγγενείς ή τα δίνουμε σε ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για τα αυτονόητα. Προσοχή στην διαλογή των ρούχων!!! Ο άνθρωπος που δυστυχώς ανήκει σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα δεν θα εκτιμήσει το στράπλες φόρεμα με την παγιέτα αλλά ούτε και τις παντόφλες με το γουνάκι, αυτά άστα για την ξαδέρφη σου! Όμως άνετα ρούχα, φούτερ, παντελόνια, ζακέτες και μπουφάν θα εκτιμηθούν δεόντως!
  3. Πίστεψε με εκτός από το βάρος στην ντουλάπα σου θα νιώθεις να σου φεύγει και ένα βάρος από την ψυχούλα σου, που βοήθησες έστω και έναν άνθρωπο να φορέσει καθαρά ρούχα και να προστατευθεί από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το θεωρώ αυτονόητο ότι τα ρούχα θα είναι καθαρά πριν τα δωρίσεις οπουδήποτε , ναι; Ναι!
  4. Δεν είσαι σαρανταποδαρούσα στο λέω για να το θυμάσαι, το παπούτσι που έχει σπάσει το τακούνι του και δεν φτιάχνεται, το πέδιλο που έχει χαλάσει το κούμπωμα του και δεν επιδιορθώνεται αλλά και το αθλητικό που έχει φθαρεί δεν έχουν λόγω ύπαρξης στην ντουλάπα σου. Απλά πιάνουν χώρο.

Ότι δεν διορθώνεται πρέπει να το αποχωριζόμαστε, αυτό ισχύει και με τις σχέσεις αλλά άστο για άλλο editorial…