8)Daquiri day: Η Καραϊβική στο ποτήρι σας!

Την 19 η Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, γιορτάζουμε την Daquiri day! Τι καλύτερο από ένα κοκτέιλ με άρωμα Καραϊβικής, μια ωραία καλοκαιρινή βραδιά παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα!

Το Daquiri είναι ένα από τα πιο δημοφική κοκτέιλ παγκοσμίως. Δημιουργός του είναι ο Jennings Cox, ένας αμερικανός μηχανικός ορυχείων που βρισκόταν στην Κούβα κατά τη διάρκεια του ισπανοαμερικανικού πολέμου στις αρχές του 20ου αιώνα. Daquiri ονομάζεται και μια παραλία της Κούβας και προέρχεται από τη γλώσσα της φυλής Τaino.

Οι Taino μετανάστευσαν στην Καραϊβική από τη Βενεζουέλα, ήδη από το 400 π.Χ. και εγκαταστάθηκαν σε αρκετά νησιά: Τζαμάικα, Πουέρτο Ρίκο, Μπαχάμες, Κούβα. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εγκαταστάθηκε στην Ισπανιόλα, το νησί που σήμερα χωρίζεται σε δύο κράτη: την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Από την Καραϊβική σε ολόκληρο τον κόσμο!

Τη δεκαετία του ’40, όταν ο πόλεμος έκανε δυσεύρετα τα κλασικά ποτά, όπως η βότκα και το ουίσκι, το Daquiri έφτασε στο απόγειο της δόξας του. Σε αυτό συνέβαλε και η πολιτική του προέδρου Roosevelt που στόχευε σε εμπορικό άνοιγμα στην Καραϊβική κι αυτό είχε ως απόρροια να γίνει πιο  προσιτό το ρούμι. Έτσι, τα ποτά που περιείχαν ρούμι άρχισαν να γίνονται ευρύτερα αγαπητά και το Daquiri έγινε ανάρπαστο!

Daquiri, το αυθεντικό

Η κλασική συνταγή είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι μας, χωρίς να απαιτούνται πολλά υλικά ούτε πολύς χρόνος.

Χρειαζόμαστε μόνο:

– 60 ml λευκό ρούμι

– 25 ml φρέσκο χυμό lime

– 1 κ.γ. ζάχαρη

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα shaker, προσθέτουμε παγάκια και ανακινούμε καλά για να αναμιχθούν μεταξύ τους τα υλικά. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το περιεχόμενο και το βάζουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι martini. Σε λιγότερο από 5 λεπτά το κοκτέιλ μας είναι έτοιμο!

Tips

-Μπορείτε να διακοσμήσετε το ποτήρι με μια φέτα lime.

-Αν η γεύση του σας φαίνεται ξινή, προσθέστε λίγη καστανή ζάχαρη. Αν σας φαίνεται αρκετά γλυκό το κοκτέιλ σας, προσθέστε περισσότερο χυμό lime.

 

Της Βένιας Αντωνίου