2)editorial

Good morning SayYessers! 14 Ιουλίου σήμερα και τι γιορτάζουμε ; Την επίσημη ημέρα για το χάος και την ανακατωσούρα.

Happy Pandemonium Day λοιπόν και ας κάνουμε την αρχή να το παραδεχτούμε πως όλοι αντιμετωπίζουμε χάος και αβεβαιότητα στη ζωή μας, άλλοι σε μικρότερο ποσοστό και άλλοι σε μεγαλύτερο.

Η λέξη pandemonium, που σημαίνει ένα μέρος σύγχυσης ή αναταραχής, προέρχεται από το επικό ποίημα του John Milton, Paradise Lost. Για πρώτη φορά το 1667 αναφέρθηκε η λέξη και στο ποίημα το Pandæmonium ή το Pandemonium είναι η πρωτεύουσα της Κόλασης. Το Pandemonium προέρχεται από την ελληνική λέξη, το pan (παν) που σημαίνει όλα και το daimonion, που σημαίνει κατώτερους θεούς.

Πώς να το γιορτάσουμε;
Βήμα 1 : Αναγνώριση. Αναγνωρίστε ότι το χάος είναι μέρος της ζωής σας. Το πρώτο βήμα για να επιστρέψει η λογική είναι να παραδεχτούμε ότι η ανακατωσούρα θα είναι πάντα μέρος της ζωής σας.

Βήμα 2 : Πλάνο. Λάβετε μέτρα για να μειώσετε το χάος και το άγχος που προέρχεται απ’ αυτό. Δημιουργήστε ένα διάγραμμα με πράγματα που πρέπει να γίνουν και προσπαθήστε να ολοκληρώσετε όσα μπορείτε περισσότερα χωρίς να νιώθετε ένοχοι εάν δεν τα προλάβετε όλα.

Βήμα 3 : Βοήθεια. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Εάν το χάος που βιώνετε σας έχει κατακλύσει και το νιώθετε να σας καλύπτει σαν πέπλο, ζητήστε βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αρκετοί από μας έχουμε ταυτιστεί με τις ημέρες που προβάλουμε μέσα από το Say Yes …to the Press και εκτός από την χαρά της πληροφορίας (αγνοούσα την ύπαρξη της συντριπτικής πλειοψηφίας από τις Παγκόσμιες Ημέρες πριν την ενασχόληση μου με αυτό) αλλά και γιατί μέσα από τις ημέρες αυτές μας δίνετε η δυνατότητα να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας αλλά και να ενθαρρύνουμε εμάς και τους γύρω μας ώστε να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στην καθημερινότητα μας και γιατί όχι, να την κάνουμε και καλύτερη…

Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί μέσα από την αναγνώριση έρχεται η ίαση…