3)editorial

Good morning SayYessers!!!

Χθες μιλήσαμε για παιδιά και διακοπές, σήμερα ας πούμε για ζευγάρια και διακοπές…

Ας ξεκινήσουμε με το νούμερο ένα : τα “νέα” ζευγάρια, αυτά που είναι μικρό διάστημα μαζί ή μεγάλο και δεν έχουν ξαναπάει ποτέ διακοπές…(μη με ρωτήσετε γιατί, το θεωρώ από τα πρώτα πιο κρίσιμα τεστ).

Αν διαβάσετε έρευνες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά τις διακοπές η συντριπτική πλειοψηφία να χωρίσει, ειδικά όταν πρόκειται για φρέσκα ζευγάρια. Μήπως ο χρόνος που μοιραζόμαστε στην καθημερινότητα μας με τον σύντροφο μας είναι τόσο επιφανειακός, οπότε μόλις περάσουμε λίγο ουσιαστικό χρόνο μαζί του ανακαλύπτουμε πτυχές του χαρακτήρα που δεν μας αρέσουν; Μήπως επειδή το Καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας και μεγενθύνουμε πράγματα και καταστάσεις; Ή μήπως γιατί ο σύντροφος χαλαρώνει υπερβολικά στις διακοπές και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό;

Tip: Προφανώς και δε χωρίζουμε αν ο σύντροφος στις διακοπές πετάει τα άπλυτα του ή δε σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας, συζητάμε με χιούμορ και όχι με υποδείξεις. Προφανώς και τρέχουμε μακριά αν ο σύντροφος είναι τσιγκουίνος, υπερβολικά ευέξαπτος και έχουμε το παραμικρό αίσθημα του φόβου!

Ζευγάρι νούμερο 2 : “οι παντρεμένοι με παιδιά”. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι γονείς με παιδιά, οι χωρισμένοι γονείς που κάνουν κοινές διακοπές με τη νέα/νέο σύντροφο και παιδιά που δεν είναι δικά τους ή έχουν και εκείνοι τα δικά τους μαζί, που πραγματικά τη θεωρώ πολύ δύσκολη πίστα και αν της έδινα όνομα θα ήταν “πίστα ισορροπίας”.

Εκεί τα νεύρα είναι δεδομένα, ειδικά αν τα παιδιά ανήκουν σε μικρές ηλικίες ή περνούν εφηβεία… Προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο με το σύντροφο σας, ακόμα και αν αυτό απαιτεί να θυσιάσετε χρόνο ύπνου και ξεκούρασης.

Τip: Στείλτε πονηρά μηνύματα, ντυθείτε όμορφα, ρίξτε κλεφτές ματιές, φορέστε το άρωμα που του/της αρέσει και μπορεί όλο αυτό να μην οδηγήσει πουθενά γιατί καταλήγετε λιπόθυμοι στο κρεβατι μόλις κοιμηθούν όλοι, όμως και αύριο μέρα είναι και θα έχετε ευχαριστηθεί και όλη τη διαδικασία. Το φλερτ αναζωογονεί και μην ξεχνάτε είστε και σύντροφοι εκτός από γονείς!!!

Ζευγάρι νούμερο 3 : “το ευτυχισμένο ζευγάρι”. Για μένα σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι, που αν έχουν παιδιά είναι πλέον μεγάλα οπότε κάνουν μόνα τους διακοπές αλλά και τα ζευγάρια που έχουν μικρά παιδιά αλλά ξεκλέβουν κάποιες μέρες για να περάσουν μόνοι τους, αφήνοντας τα μπομπιράκια τους σε ανθρώπους που εμπιστεύονται και εκείνοι χαλαρώνουν και απολαμβάνουν ο ένας τον άλλον.

Τip: Πολλές σχέσεις έχουν σωθεί έτσι, είναι απίστευτο το πόσο πολύ μας λείπει ο/η σύντροφος μας μέχρι τη στιγμή που επιτέλους θα περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί του. Περάστε χρόνο σαν ζευγάρι, θυμηθείτε γιατί ερωτευτήκατε και κάντε όνειρα για το κοινό σας μέλλον, αγκαλιασμένοι και τίποτα δε θα μπορέσει να σας χωρίσει ποτέ. Αναλογιστείτε πόσα έχετε περάσει μαζί και οχυρωθείτε, αν είστε ένα απέναντι στους άλλους τότε τίποτα δε θα μπει ποτέ ανάμεσα σας…