7)Ιce Cream Day …και καλή σας απόλαυση!

Το παγωτό δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο και ειδικά το καλοκαίρι είναι περιζήτητο σε κάθε γωνιά της γης. Παλιά, τα παιδιά συνήθιζαν να μετράνε τα μπάνια και τα παγωτά, γεγονός που αποκαλύπτει τη χαρά που προσφέρει η κατανάλωση παγωτού αλλά και  ότι αποτελεί μια γευστική εμπειρία!

Στις 18 Ιουλίου είναι η μέρα του και γι’ αυτό σήμερα θα εστιάσουμε στα θετικά του!

Το παγωτό μας κάνει καλό!

Ας ξεκινήσουμε από την ομορφιά. Γνωρίζατε ότι το παγωτό έχει αντιγηραντικές ιδιότητες; Ειδικότερα, αν καταναλώνουμε παγωτό που περιέχει μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα, μας προσφέρει αντιοξειδωτικά. Όπως γνωρίζουμε, τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην προστασία μας από την πρόωρη γήρανση.

Επίσης, το παγωτό συμπεριλαμβάνεται και σε δίαιτες, επειδή έχει πρωτεΐνες που προέρχονται από το γάλα και είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Γενικότερα, όταν ακολουθούμε μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων και αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών επιτυγχάνουμε καλύτερη ενεργοποίησης του μεταβολισμού μας.

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως το παγωτό είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων. Ειδικότερα, έχει βιταμίνες A, B6, B12, C, D, E και K. Ακόμη, το παγωτό είναι πλούσιο σε νιασίνη, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη! Οι παραπάνω ουσίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, το παγωτό περιέχει ασβέστιο και φώσφορο.

Ανεβάζει τη διάθεσή μας!

Έχετε παρατηρήσει πως όταν αντιμετωπίζουμε μια δυσκολία μέσα στην ημέρα μας, αν για παράδειγμα είχαμε έναν διαπληκτισμό με κάποιον συνεργάτη ή φίλο μας, η σκέψη μας πηγαίνει σε κάτι ευχάριστο διατροφικά; Πολλοί, μετά από μια δύσκολη μέρα, ονειρεύονται τη στιγμή που θα γυρίσουν σπίτι τους και θα απολαύσουν ένα παγωτό! Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η κατανάλωσή του βελτιώνει την ψυχική μας διάθεση. Συγκεκριμένα, διεγείρει τη σεροτονίνη, γνωστή και ως ορμόνη της χαράς, η οποία ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας ενώ παράλληλα  βοηθάει στη μείωση του άγχους και τους στρες. Επιπλέον, το παγωτό περιέχει τρυπτοφάνη, ένα φυσικό ηρεμιστικό που μας χαλαρώνει.

Της Βένιας Αντωνίου