9)Ο ρόλος των ηγετών και το νέο εργασιακό περιβάλλον!

 

Της Μαρίας Ακριβού

Για εκατομμύρια από εμάς, η εργασία εξ αποστάσεως έχει μετατραπεί από καινοτόμο ιδέα σε καθημερινή πραγματικότητα. Τα σπίτια έχουν μεταμορφωθεί σε χώρους εργασίας, και οι στενές συνεργασίες πραγματοποιούνται μέσα από μικρά παράθυρα στις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεφώνων μας. Ζήσαμε και ζούμε μια εικονική πραγματικότητα, έ στην διάρκεια της οποίας χάσαμε κρίσιμο χρόνο «πρόσωπο με πρόσωπο». Καθώς η «εργασία» επιστρέφει στη νέα της κανονικότητα εργαζόμενοι και εργοδότες αντιμετωπίζουμε μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Τα καλά νέα; Όλο αυτό είναι επίσης και μια ευκαιρία για τους ηγέτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας να ορίσουν μια πιο υγιή κανονικότητα.

Τη συζήτηση συντόνισε η  Μαρία Ακριβού, Senior Editor Fortune Greece.

 

Στο ερώτημα του πώς μπορούν οι ηγέτες να υιοθετήσουν μια νέα κουλτούρα συμπερίληψης, με διαφάνεια και εμπιστοσύνη για να προωθήσουν τις αλλαγές που επέρχονται επιχείρησαν να απαντήσουν οι:  Σοφία Εφραίμογλου, Πρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ & Αντιπρόεδρος ΙΜΕ, Έφη Κουτσουρέλη, Αντιπρόεδρος  του Ομίλου Quest και η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Founder & CEO της People for Business.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Four Seasons Astir Palace Hotel, το exclusive event του FORTUNE GREECE με αφορμή τη βράβευση των Πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. Ότι, «εάν είμαστε και παραμείνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, έχουμε την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε»

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: