8)The Tasters Club: Ιt’s all about tasting!

 

Λεζάντα: Γιάννης Μηλιώνης, Founder – Owner The Tasters Club

To Τhe Tasters Club ήρθε πριν από 6 χρόνια για να διευρύνει τον γευστικό μας ορίζοντα. Ο Γιάννης Μηλιώνης, Founder – Owner The Tasters Club, μας μίλησε για την πρωτότυπη ιδέα μιας παρέας που συμπαρασύρει όλο και περισσότερους σε γευστικές αναζητήσεις!

Πώς προέκυψε το Τhe Tasters Club και ποια είναι η φιλοσοφία του;

Tο 2013 γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός club που θα διοργανώνει events γευσιγνωσίας, ως επί το πλείστον whisky, τόσο για τα μέλη του, όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο. Αφορμή υπήρξε ένα whisky tasting σε κάποιο σπίτι που διοργανώθηκε παρεΐστικα. Εκεί λοιπόν σκεφτήκαμε να «μπολιάσουμε» λίγη εξωστρέφεια σε αυτό που πολλοί κάνουν ιδιωτικά και να προσπαθήσουμε να το μετουσιώσουμε σε κάτι πιο επαγγελματικό. Η πρώτη γευσιγνωσία μας έγινε στις 29 Ιουνίου 2015. Σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 1000 μέλη και διοργανώνουμε τουλάχιστον μια εκδήλωση τον μήνα.

Από τον καρπό στο γυαλί, κάθε ποτό είναι ένα ταξίδι αφοσίωσης και πάθους και μια λεπτή ισορροπία τέχνης και επιστήμης. O στόχος του The Tasters Club είναι να εξερευνήσουμε αυτές τις διαδρομές, με τρόπους που συνδιάζουν τη γνώση με τη διασκέδαση. Το The Tasters Club θέλουμε να είναι το μέρος που θα συναντηθούν όσοι από εμάς είτε ξεκίνησαν αντίστοιχα ταξίδια στο παρελθόν ή όσοι θα ήθελαν να ξεκινήσουν μαζί μας μια γευστική αναζήτηση. Πιστεύουμε στη δοκιμή νέων γεύσεων και τι μπορούμε να μάθουμε γι’ αυτές. Εκεί κρύβεται και η φιλοσοφία μας. It is not about drinking. It’s about tasting.

Μιλήστε μας για τα ξεχωριστά events γευσιγνωσίας που διοργανώνετε και για την ανταπόκριση του κόσμου. Είναι σίγουρα πολλοί όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γευστικές τους αναζητήσεις.

Το The Tasters Club έχει μπει στον 6ο χρόνο της ζωής του και έχει διοργανώσει 91 εκδηλώσεις. Οι καθιερωμένες γευσιγνωσίες μας ονομάζονται Tasting Days και είναι 53 στον αριθμό. Η λογική τους είναι η επιλογή κάποιων εμφιαλώσεων με βάση κάποια κεντρική ιδέα (π.χ. ίδιο αποστακτήριο, ανεξάρτητοι εμφιαλωτές, ίδια περιοχή κλπ), τις οποίες θα ανοίξουμε και θα δοκιμάσουμε. Έχουμε επίσης διοργανώσει 4 Whisky Weekends στο Costa Navarino, Masterclasses με τους John Lamond (Master of Malt), Juliet Buchan (Export Manager του GlenAllachie) και Gordon Dundas (International brand Amdassador της Ian Macleod), αρκετά εταιρικά events παρουσίασης προϊόντων, My Miele Moments, γευσιγνωσίες μέσα στο show room της Miele, θεματικές εκδηλώσεις στο The Ranch, Xmas Whisky Dinner και 2 ενότητες workshops για μεγάλες εταιρίες του χώρου, με 12 επιμέρους σεμινάρια.

Η εγγραφή στo The Tasters Club είναι δωρεάν. Τα μέλη μας έχουν προτεραιότητα στις εκδηλώσεις μας καθώς και έκπτωση σε επιλεγμένες κάβες. Από τα εγγεγραμμένα μέλη μας το εκπληκτικό ποσοστό του 40% εξ αυτών έχουν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μας. Αυτό δείχνει σαφέστατα το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και για εμάς βέβαια ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το Τhe Tasters Club; Ποια είναι τα σημεία υπεροχής του;

Αυτό που κατάφερε το The Tasters Club, κυρίως στην ελληνική σκηνή του whisky, εδώ και 6 χρόνια, είναι να συσπειρώσει premium καταναλωτές, να διαδώσει τη διαδικασία της γευσιγνωσίας σε μη επαγγελματίες, να προσελκύσει νέους ενδιαφερόμενους για το απόσταγμα και γενικά να δημιουργήσει μια κουλτούρα συμμετοχής σε ένα κοινό που δεν το συνήθιζε. Το The Tasters Club έδωσε εξωστρέφεια σε αυτό το κοινό και έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας των εταιριών με αυτό. Στην περίοδο δε της καραντίνας είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα, που διοργάνωσαν online γευσιγνωσίες. Το The Tasters Club είναι πρωτοπόρο στον τομέα “tasting club”, αφού όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε κάτι τόσο οργανωμένο, παρά μόνο μεμονωμένες εκδηλώσεις. Έχουμε ξεκινήσει επίσης ένα Loyalty Program, το The Tasters Reward Club, με το οποίο επιβραβεύονται τα μέλη μας με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο σεβασμός, η διαφάνεια, ο επαγγελματισμός, αλλά και η αισθητική πιστεύω ότι αποτελούν τα επί μέρους στοιχεία που ξεχωρίζουν Το The Tasters Club. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η έτερη επαγγελματική μου δραστηριότητα, που είναι το Δημιουργικό Γραφείο Propaganda με συμμετοχή σε 10 βραβεία ΕΡΜΗΣ ως Art και Creative Director, 2 βραβεία καλύτερου περιπτέρου στη ΔΕΘ και 25 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης.

Τι νέο να περιμένουμε;

Υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία ενός e-shop, με διάφορα προϊόντα που θα έχουν σχέση με γευσιγνωσία και… γεύσεις. Ακόμα, η διοργάνωση και άλλων whisky weekends για γευσιγνωστικές αποδράσεις, όπως επίσης και ένα ταξίδι στη Σκωτία για τα μέλη του The Tasters Club για να επισκεφτούμε αποστακτήρια και να ζήσουμε ένα μοναδικό whisky experience.

Της Βένιας Αντωνίου