3)φτιάξε καφέ να στα πω…

Kαλημέρα αγαπημένοι SayYessers!

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, διάβασα πολλά άρθρα σχετικά με δηλώσεις του πρώην πασίγνωστου μοντέλου, Linda Evangelista, όπου χαρακτηριστικά έλεγε πως έχει παραμείνει τόσα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γιατί παραμορφώθηκε το πρόσωπο της έπειτα από αισθητική επέμβαση.

Το πασίγνωστο μοντέλο, που ξεσήκωνε τον ανδρικό πληθυσμό τη δεκαετία του 1990 και που έμεινε γνωστή από την ατάκα της «δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι μου για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα», υποστηρίζει ότι υποφέρει. Όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά…

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το διεθνές αναγνωρισμένο top model δηλώνει ότι έχει παραμορφωθεί τρομακτικά από την «παράδοξη λιπώδη υπερπλασία του λιπώδους ιστού», μία σπάνια επιπλοκή της κρυολιπόλυσης. Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που εφαρμόζεται στη Κοσμετολογία για τον περιορισμό του περιττού λίπους σε διάφορα σημεία του σώματος (CoolSculpting).

Η ίδια ισχυρίζεται ότι οι γιατροί δεν την είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους πριν υποβληθεί στη θεραπεία αυτή και υποστηρίζει πως η παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού δεν κατέστρεψε μόνο τα μέσα για την διαβίωση της αλλά την οδήγησε και σ΄έναν «κύκλο βαθιάς κατάθλιψης, βαθιάς θλίψης και χαμηλής αυτοεκτίμησης».

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα εδώ .

Προσωπικά, δεν είμαι κατά των αισθητικών επεμβάσεων όμως είμαι κατά των αισθητικά extreme παρεμβάσεων. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι τον ευχαριστεί και πιστεύει πως τον ομορφαίνει, όμως η ιστορία μας έχει δείξει πως όσο περισσότερο επεμβαίνεις, τόσες πιθανότητες έχεις μία μέρα να κοιτάξεις το είδωλο σου στον καθρέφτη και να μην το αναγνωρίσεις ούτε εσύ.

Είναι η ανασφάλεια μας, που μας οδηγεί να επεμβαίνουμε συστηματικά και αναίτια πολλές φορές στη “φυσική μας ομορφιά”; Είναι τα ερεθίσματα που παίρνουμε πλέον μέσα από τα social media, φωτογραφίες με πρόσωπα και κορμιά βγαλμένα από ακαδημίες Supermodel ; Ή είναι απλά η διάθεσή που έχουμε να παραμείνουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο, νέοι και φρέσκοι γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να αποχωριστούμε την εικόνα της νιότης μας;

Μπορεί και να είναι όλα τα παραπάνω. Πάντως, μεταξύ μας ας μην τα ενοχοποιούμε και όλα. Παν μέτρον άριστον έλεγε ο Κλεόβουλος και για το συγκεκριμένο θέμα πιστεύω πως είναι το quote που δικαιωματικά το αντιπροσωπεύει.

Αν νιώθεις πως θέλεις να αλλάξεις, να δείχνεις και να νιώθεις πιο όμορφος do it! Όμως μην πας στο άλλο άκρο και προσπαθείς να σβήσεις την κάθε ρυτιδούλα που εμφανίζεται.

Tip of the Day: Ας συμφιλιωθούμε, με τα σημαδάκια και τις ατέλειες μας. Ας αγαπήσουμε τις ρυτίδες μας και να είμαστε ευγνώμονες που τις αποκτήσαμε, γιατί αυτό σημαίνει πως μεγαλώνουμε και αυτό από μόνο του είναι προνόμιο που δε χαρίστηκε απλόχερα σε όλους…

Ε, τώρα και ένα botoxaki δεν είναι και έγκλημα!