4)Entopia: Aυθεντική γεύση Ελλάδας που ταξιδεύει στον κόσμο!

Λεζάντα: Λιάνα Αγραφιώτη, Manager Entopia Deli

Tα προϊόντα του brand Entopia έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία, είναι χειροποίητα, από αγνές πρώτες ύλες και ταξιδεύουν τις ελληνικές γεύσεις στον κόσμο! Η κα Λιάνα Αγραφιώτη, Manager Entopia Deli μας μίλησε για όλα αυτά που κάνουν την Entopia μοναδική.

Entopia Deli: Μιλήστε μας για την ιστορία και τις βασικές αρχές της. 

Θα ξεκινήσω από τις αρχές που διέπουν την Entopia Deli και το brand μας «Entopia®». Η φιλοσοφία μας από την αρχή ήταν ότι δίνουμε στους πελάτες μας μόνο ό,τι σερβίρουμε και στα παιδιά μας! Το τρίπτυχο ποιότητα, υγιεινή διατροφή και σεβασμός στον καταναλωτή μας και το περιβάλλον.

Έτσι όλα μας τα προϊόντα υπό το brand Entopia®, το οποίο είναι διεθνώς κατοχυρωμένο trademark, είναι φτιαγμένα από εξαιρετικές πρώτες ύλες: φρούτα, μέλι και χυμούς, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, χωρίς πηκτίνες, χωρίς συντηρητικά, χωρίς καραμελόχρωμα και χρωστικές, χωρίς θειώδη.

Επιλέγουμε πρώτες ύλες από πιστοποιημένους παραγωγούς και εκπαιδευμένους στις απαιτήσεις του εξωτερικού, διενεργούμε συνεχώς αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά γυάλινη συσκευασία γιατί αποδίδει καλύτερα τη φιλοσοφία μας για ποιότητα και γεύση, για υγιεινή διατροφή και για τον σεβασμό μας στον καταναλωτή  και το περιβάλλον.

H Entopia® στην αρχική της μορφή, ξεκίνησε τη διαδρομή της μέσα στην οικονομική κρίση το 2013, με αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό.

Πρόσφατα, εν μέσω άλλης μιας κρίσης, υγειονομικής αυτή τη φορά, ξεκινήσαμε τη γνωριμία μας με το ελληνικό κοινό το οποίο μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Δώσαμε στον σύγχρονο άνθρωπο που «κλείστηκε» σπίτι του, την έμπνευση και την πρώτη ύλη να δημιουργήσει γκουρμέ πιάτα, να περιποιηθεί και να εντυπωσιάσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, χωρίς να είναι απαραίτητα εξοικειωμένος με τη μαγειρική.

Το 2020 λειτουργήσαμε το καινούργιο μας εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση Αττικής, πιστοποιημένο κατά ISO22000:2018 από την TUV AUSTRIA, στο οποίο παράγουμε τα χειροποίητα «φρουτένια» βαλσάμικα γλάσα μας και τα spread μας από 100% φρούτα και χυμούς.

Ποιος δεν θέλει μια εντυπωσιακή πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς, τυρί και ένα λαχταριστό φρουτένιο γλάσο σύκου όπως θα γευόταν σε κάποιο ακριβό εστιατόριο; Ένα φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με πορτοκάλι ή βύσσινο ή ένα σάντουιτς σολομού απογειωμένο με βαλσάμικο γλάσο ροδάκινο;

Και για τα βράδια, ένα ποτήρι κρασί κι ένα πλατό τυριών και αλλαντικών με spread κόκκινων φρούτων ή σύκου;

 

Έχετε λάβει το Gold Award 2021 στα Βραβεία Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης για τα προϊόντα του brand Entopia. Τι ξεχωριστό έχουν; 

Το πολύτιμο αυτό βραβείο, αφορά τόσο στην αναγνωρισμένη ποιότητα όσο και στην άριστη εικόνα εξωστρέφειας και εκπροσώπησης της Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης ανά τον κόσμο. Ήδη καταξιωμένοι, βραβευμένοι σεφ ανά τον κόσμο επιλέγουν τα προϊόντα μας σε συσκευασίες HO.RE.CA και αυτό είναι πολύ τιμητικό για μας.

Κρίνοντας από τα σχόλια των καταναλωτών μας, πέρα από την ποιότητα, θα έλεγα η έντονη γεύση των φρούτων! Πολύ συχνά ακούμε: «το spread σας, δεν μοιάζει με καμία άλλη μαρμελάδα που έχω φάει» ή «τα γλάσα σας είναι τόσο φρουτώδη που νιώθεις έκρηξη φρούτου στο στόμα».

Δεν θα κουραστώ να το λέω: εξαιρετικές πρώτες ύλες και μόνο φρούτα! Καθόλου πρόσθετα, καθόλου αρώματα, καθόλου χρωστικές καθόλου χημεία!

Η Entopia έχει φτάσει σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, συνδεόντας το όνομά της με προϊόντα από όλη την Ελλάδα…

Η Entopia® στην αρχική της μορφή, ξεκίνησε την διαδρομή της, με αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό. Συνέδεσε το όνομά της με προϊόντα από όλη την Ελλάδα όπως ελαιόλαδο, μέλι, αποξηραμένα βότανα,  κ.α και τα τοποθέτησε με τα αυστηρότερα κριτήρια στα καλύτερα delicatessen, food halls και σούπερ μαρκετ στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Η αλήθεια είναι ότι το ξεκινήσαμε λίγο ανάποδα. Έτσι μας πήγε… Όλα όμως γίνονται για κάποιο σκοπό. Πρώτα μας άνοιξε τον δρόμο η Αμερική, μετά η Ελβετία, αρκετές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έπειτα η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία. Έτσι μάθαμε από την αρχή στα απαιτητικά και στα δύσκολα και όχι στο «δεν βαριέσαι» και στο «ωχ αδελφέ»…

Είναι συγκινητική η επικοινωνία με τους ανά τον κόσμο καταναλωτές στα social media της Entopia®.

Τι νέο να περιμένουμε; 

Στην ομάδα μας υπάρχει μεγάλη έμπνευση για νέα προϊόντα και πολλές πολλές «φρουτένιες» συνταγές!

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, αφού το ζητούν οι καταναλωτές μας! Επικοινωνούν μαζί μας και μας ζητούν κι άλλες γεύσεις!

Αυτή την περίοδο, ετοιμάζουμε μια νέα σειρά προϊόντων σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο σεφ, αλλά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα… Stay tuned!

Της Βένιας Αντωνίου