2)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλό μήνα!!!

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουμε σήμερα, να μας χαίρεστε και να μας αγαπάτε!

Σε άλλα νέα, το φετινό Καλοκαίρι για κάποιο λόγο μου φάνηκε μικρότερο, σαν να τελείωσε πολύ γρήγορα… Τι ζήσαμε και φέτος;! Πλέον θεωρώ πως “το έχουμε” και σε καταστάσεις εκκένωσης αλλά και καραντίνας. Περνάμε από την εκκένωση στον κατ’οικον περιορισμό σε ένα “ανοιγοκλείσιμο των ματιών”.

Όμως για μία ακόμη φορά αντιληφθήκαμε γρήγορα τη δύναμη που κρύβει το “μαζί”, μάθαμε πόσο γρήγορα αντανακλαστικά έχουμε και πόσο όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν όταν ενωνόμαστε.

Οργανισμοί, μικρές και μεγάλες εταιρείες, απλός κόσμος, ο καθένας όπως και όσο μπορούσε συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε. Να σταθούμε κοντά σε ανθρώπους που έχασαν το σπίτι τους, άλλοι προσφέροντας στέγη και άλλοι μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης. Να αγκαλιάσουμε τα ζώα που έτρεχαν φοβισμένα αλλά και να σώσουμε αυτά  που περίμεναν καρτερικά ένα ανθρώπινο χέρι για να τα λύσει από τα δεσμά τους ώστε να έχουν και αυτά την ευκαιρία της επιβίωσης. Να μαζέψουμε φάρμακα αλλά και να προσφέρουμε φαγητό και νερό στους πυροσβέστες μας και τους σπουδαίους εθελοντές μας! Να δώσουμε υπόσχεση για γρήγορη αναδάσωση αλλά και ανακούφιση των πληγέντων.

Όλοι μαζί μία γροθιά! Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί μόνο το καλό θα νικήσει στο τέλος.

Να είσαι καλός άνθρωπος μωρέ γιατί όλα μπορούν να ανατραπούν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Μην κρίνεις αυτόν που ανέβασε φωτογραφία από τις διακοπές του γιατί μόνο αυτός ξέρει πόσο δύσκολο ψυχικά χειμώνα είχε και πόσο χρειαζόταν την ανεμελιά του Καλοκαιριού να ΄ξεσκάσει”. Να μην κρίνεις ούτε και αυτόν που κάθε 5” ανέβαζε story στα social media επικοινωνώντας ανάγκες ή πληροφορίες για τις πυρκαγιές. Ναι τα είχες ξαναδεί τα ίδια stories στα προφιλ άλλων 150 φίλων σου, αν σε ενόχλησαν τόσο πολύ απλά προσπέρασε τα, μην είσαι κακεντρεχής δεν είναι όλα για το θεαθήναι, κάποιοι έτσι ένιωσαν την ανάγκη να προσφέρουν.  Να βοηθάς μωρέ, όπως και όπου μπορείς και μέχρι εκεί που σε παίρνει συναισθηματικά ή υλικά.

Και αν δεν θες να βοηθήσεις, δεν πειράζει, απλά μην ενοχλείς και μην χλευάζεις αυτούς που προσπαθούν, τελικά και αυτό βοήθεια είναι. Μην κοροϊδεύεις αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν, κριτικάροντας την πράξη τους και υπολογίζοντας πάντα με νούμερα τη “δωρεά” τους, καθώς το “ελάχιστο” κάποιου είναι τσουνάμι μπροστά στο “τίποτα” το δικό σου. Και αν εσύ πιστεύεις πως θα το έκανες καλύτερα be our guest, έλα μαζί μας, στην αλληλεγγύη όλοι στο ίδιο στρατόπεδο είμαστε!

Να είσαι καλός άνθρωπος μωρέ γιατί μας περιμένει άλλη μία δύσκολη χρονιά και πρέπει να επιβιώσουμε, όλοι!