3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Good morning SayYessers!

Όσοι έχετε κατοικίδια στο σπίτι (ειδικά σκυλάκια), έχετε παρατηρήσει πως αν κάνεις ότι χαίρεσαι πάρα πολύ για κάτι που σου συνέβη, θα αρχίσουν και αυτά να το γιορτάζουν μαζί σου, έτσι χωρίς λόγο.

Δεν έχουν ιδέα τι έχει γίνει όμως είναι πάντα έτοιμα για πάρτι όταν σε βλέπουν χαρούμενο.

Μην αναρωτηθείς γιατί, επειδή κατά βάθος ξέρεις την απάντηση. Χαίρονται με τη χαρά σου, απρόσκοπτα. Λένε πως ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου και εγώ θα ευχόμουν να περιτριγυριζόμαστε όλοι από φίλους με πίστη σε μας, όπως τα αγαπημένα τετράποδα.

Πόσο ωραίο θα ήταν οι άνθρωποι γύρω σου, να νιώθουν τη χαρά σου και να χαίρονται μαζί σου χωρίς σκέψεις ανταγωνισμού, ζήλιας ή κακίας. Πόσο θα άλλαζε η διάθεσή μας και ο τρόπος συπεριφοράς στην καθημερινότητα μας, αν απλουστεύαμε τον τρόπο σκέψης μας και δεν τα υπεραναλύαμε όλα.

Πόσο υπέροχο θα ήταν να μας έλεγε κάποιος κάτι ευχάριστο που του συνέβη και εμείς απλά να χαιρόμασταν για το καλό που τον “βρήκε”, αντί να κάνουμε δεύτερες σκέψεις ή ακόμα χειρότερα να του τις εκφράζουμε κιόλας, τύπου “κράτα μικρό καλάθι”, “ε και άλλοι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν”, “μην ενθουσιάζεσαι εγώ για το καλό σου το λέω”…

Στοπ! Ας ευχαριστηθούμε τη στιγμή, ας την γιορτάσουμε μαζί του και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως περίμενε, να είμαστε δίπλα του συμπαραστάτες, για όσο αντέχουμε και για όσο θέλουμε.

Ας μην επιτρέπουμε στις αρνητικές σκέψεις να μας ορίζουν τη διάθεση.

Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα και ίσως αρχίσουν να συμβαίνουν και σε μας υπέροχα πράγματα που να είναι αφορμή για πάρτι με το σκύλο μας, ε με τους φίλους μας εννοούσα…

Tip of the Day : Μην το σκέφτεσαι πολύ! Σταμάτα να τα αναλύεις όλα, γιατί στην ουσία δημιουργείς προβλήματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Αν τα προβλήματα προκύψουν τα αντιμετωπίζουμε τότε…. ψύχραιμα.