3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Δε θέλω να βλέπω καταπίεση γύρω μου.

Θέλω να βλέπω ελεύθερους ανθρώπους να κάνουν επιλογές που θέλουν και όχι που αναγκάζονται.

Το αίσθημα της καταπίεσης είτε προέρχεται από το οικογενειακό μας περιβάλλον, είτε προέρχεται από την εργασία μας, από το σύντροφο μας ακόμα και από τους φίλους μας είναι αφόρητο.Ιδανικά σε ένα δικό μου κόσμο, ο καθένας θα ήταν ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, όμως προσοχή, ελεύθερος, ως εκεί που δεν καταπατά τις ελευθερίες του διπλανού του. Γιατί όλα χρειάζονται ισορροπία.

Βλέπω ανθρώπους δυστυχισμένους σε γάμους τελειωμένους, που καταπιέζονται και μένουν γιατί τι θα πει ο κόσμος;

Ανθρώπους απογοητευμένους από τη δουλειά τους, χωρίς κανένα συναισθηματικό ή οικονομικό κίνητρο, που συνεχίζουν να το κάνουν γιατί φοβούνται να επαναστατήσουν γιατί τι θα πει ο κόσμος;

Γυναίκες και άντρες που ντρέπονται ή φοβούνται να αποκαλύψουν την ερωτική τους προτίμηση και κρύβονται πίσω από σχέσεις “βιτρίνα” ή νιώθουν τόσο μόνοι και είναι στα όρια της κατάθλιψης, γιατί τρέμουν μόνο στη σκέψη αν αποκαλυφθούν, τι θα πει ο κόσμος;

Άνθρωποι ανάμεσα μας και πολύ συχνότερα εμείς οι ίδιοι, επιλέγουμε έναν τρόπο ζωής που μας εθίζει στο φόβο και στο να ζούμε κρυφά πίσω από μία κλειδαρότρυπα μην τύχει και “μας πιάσει στο στόμα της η γειτονιά”, ο περίγυρος και όλοι όσοι νομίζουμε ότι έχει σημασία.

Μεγαλώνουμε με το φόβο της έκθεσης στα αδιάκριτα μάτια, εκπαιδευόμαστε να δείχνουμε ατσαλάκωτοι ενώ παλεύουμε με τα θηρία στο μυαλό και την καρδιά μας, κάνουμε στην άκρη τα ίδια μας τα συναισθήματα και γινόμαστε αν είναι δυνατόν, εχθροί του ίδιου μας του εαυτού.

Ξέρεις όμως κάτι; Ο εαυτός σου είναι ο μόνο που έχεις, πρέπει να τον προσέχεις και να του δίνεις προτεραιότητα.

Βγες έξω μωρέ με θάρρος και πίστη στον εαυτό σου, άλλαξε τη δουλειά σου αν δεν σε ευχαριστεί ή εξέλιξε την, χώρισε τον σύντροφο σου που δε νιώθεις τίποτα γι αυτόν και με την πάροδο του χρόνου να ξέρεις πως θα λυτρωθείτε και οι δύο, απομάκρυνε τον τοξικό φίλο από τη ζωή σου και ανακάλυψε νέους φωτεινούς ανθρώπους για να πορευτείτε μαζί.

Κάνε ότι σε ευχαριστεί γιατί η ζωή είναι μικρή, σκληρή και απρόβλεπτη.

Κάνε αλλαγές που θα γεμίσουν την ψυχούλα σου και θα σου δίνουν τη δύναμη να κάνεις και άλλες ακόμα περισσότερες αλλαγές μέχρι να νιώσεις ευτυχία και γαλήνη.

Tip of the Day : Τι θα πει ο κόσμος; Δεν με νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, γιατί δεν θυμάμαι να τον ρώτησα ποτέ για κάτι! Κάντο σημαία και προχώρα, η ζωή είναι δική σου και μόνο! Η πρώτη ευχή που άκουσες όταν γεννήθηκες ήταν “να ζήσεις”… Ε, μήπως ήρθε η ώρα;!